Александър Сиди: Признаваме резултатите от изборите

от БНТ
19:37, 09.04.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Признаваме резултатите от изборите. Това са резултатите, които българският народ изрази във вота си. Искаме касиране на изборите в Република Турция, защото има много материали, които доказват, че там изборният процес е опорочаван. Това заяви в "Още от деня" Александър Сиди от ВМРО.

Според него касирането на резултатите в Турция би могло да пренареди партиите в българския парламент, не да вкара ВМРО.

Сиди допълни, че заради констатираните тежки нарушения част от мандатите на ДПС са придобити по незаконен начин.

"116 000 души подкрепиха ВМРО на тези избори и това е най-добрият резултат на партията до момента. ВМРО се яви на избори самостоятелно и защити своето лице. 10 000 гласа не ни достигнаха, за да влезем в парламента", отбеляза Александър Сиди.

По думите му разговори за равносметката от изборите се водят във ВМРО.

"Все още никой не е поставил искания за оставки, но няма нищо страшно в това някой да поиска такава отговорност", коментира Сиди.

Според него явяването на ВМРО самостоятелно на тези избори не е грешка.

"С кого да тръгнем да правим коалиция? С някой, който е нарекъл себе си родолюбец или патриот? В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация и можем да продължим да развиваме своята дейност там", категоричен е Александър Сиди.

Той посочи, че не очаква нови избори. Изрази надежда това, което следва, да е добро за България. Според него новите депутати трябва да се съберат и държавнически да преведат страната през кризата.

Окончателно: Колко депутати ще имат партиите в новия парламент

"Хората подкрепиха формациите, които искаха да свалят Борисов. Той е свален и най-вероятно няма да управлява. Но сега получават подкрепата от ДПС, ще видим какви ще са техните заявки и много се надявам да спрат да се изказват неподготвени по темата Македония, защото националният интерес не може да бъде продаван", каза още Александър Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Принц Филип - 70 години пристан и опора на Елизабет II (ОБЗОР)
Принц Филип - 70 години пристан и опора на Елизабет II (ОБЗОР)
Може ли да бъде съставен кабинет - какво показва математиката
Може ли да бъде съставен кабинет - какво показва математиката