НОВИНИ

Александър Томов: Ще се появят няколко лица на промяната

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 15.02.2021
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Социологическите данни показват ясно, че близо 40% от хората, които желаят да гласуват, още не са решили кого ще подкрепят. Това заяви в "Денят започва" Александър Томов, председател на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за промяна“.

По думите му тези нагласи се дължат на умора от т.нар. "системни" партии. Проблемите в страната ни са много тежки - сред тях изоставане от другите европейски страни, масова емиграция, липса на стабилност в държавата, недофинансиране на всички основни сектори.

Томов подчерта, че трябва промяна. "Господин Борисов се хвали всеки ден с постижения, но това е несериозно".

Според лидера на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за промяна“ в момента лице на промяната няма. "Може би в момента има естествен лидер на промяната, който е президентът и то поради това, че той постоянно говори за тази промяна".

Според Томов ще се появят няколко лица на промяната, като те ще бъдат едно от тях. "Очаквам тези 70%, които подкрепиха протестите, да се прелеят между нас".

Томов беше категоричен, че в Движение "Коалиция ЗАЕДНО за промяна“ няма нито един човек, който да е участвал в приватизационни сделки и корупционни схеми. "Ние сме експерти и противопоставяме експертността на партийността. Само в София водачи на листите ни са трима международно признати учени", отбеляза той.

Проф. Гарабед Минасян, проф. д-р Лъчезар Аврамов, както и самият Александър Томов оглавяват листите в столицата. "В страната имаме 12 листи, водени от крупни учени".

Александър Томов подчерта, че икономическата програма на Движение "Коалиция ЗАЕДНО за промяна“ води до рязко ускоряване на икономическия растеж. "Имаме проект за битова газификация на 30% от населението. Това е революция за хората. Друго - дигитализация на публичния сектор. Един от нашите стратегически проекти е за преформатиране и промяна в "Марица-Изток".

Томов обясни още, че в програмата за управление на коалицията се залага на публичността.

Той коментира сделката с "Кремиковци", като подчерта, че няма нищо общо. "Комбинатът е продаден от държавата на Валентин Захариев, на частна компания, за 1 долар, но нищо общо аз нямам. Аз можех да спася "Кремиковци", но не ми позволиха." Като пропаганда и лъжа той определи свързването на неговото име с фалита на "Кремиковци".

Томов спомена имената на Петър Димитров, бивш министър на икономиката, Сергей Станишев, малко по-късно Бойко Борисов, като заяви: "те са намесени в тази история за "Кремиковци".

Той подчерта, че по същия и по същите схеми името му е било замесено във фалита на ЦСКА. "Борисов печели от това, че иска да печели от двата големи клуба и да контролира агитките", открои Томов.

Той призова хората да гласуват на изборите, защото това е пътят към промяната. "Не си оставайте вкъщи!", заяви Томов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия
Димитър Манолов: Не са защитени социалните права на хората в ситуация на пандемия
Личните лекари очакват до края на тази седмица официални препоръки за ваксинирането
Личните лекари очакват до края на тази седмица официални препоръки за ваксинирането