НОВИНИ

Алкарас и Рууд започнаха с победи в Маями, Зверев отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:29, 25.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
алкарас записа победа номер 100 турнирите atp
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас продължава със силните си изяви от началото на 2023 година, като в среща от втория кръг на Мастърс турнира в Маями победи с 6:0, 6:2 аржентинеца Факундо Багнис.

19-годишният испанец доминираше тотално на корта, печелейки първите осем гейма в срещата и въпреки че допусна Багнис да стигне до 2:2 в средата на втория сет до края Алкарас не даде повече гейм на своя съперник и сложи точка на спора след малко повече от час игра.

По този начин лидерът в световната ранглиста записа своята 15-а победа от 16 мача през годината и в спор за място на осминафиналите ще се изправи срещу сърбина Душан Лайович, който елиминира с 6:4, 7:6(2) поставения под №30 американец Максим Креси.

Напред в турнира продължава и третия поставен Каспер Рууд, който елиминира с 6:2, 6:3 представителя на Беларус Илия Ивашка.

Рууд, който от началото на сезона демонстрира сериозни колебания в играта си изигра много стабилен двубой срещу Ивашка, реализирайки четири пробива срещу само един на своя съперник и в следващия кръг световният №4 ще играе с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Изненадата на петъчния ден в Маями пък поднесе японецът Таро Даниел, който отстрани поставения под №12 Александър Зверев след успех с 6:0, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Монако стана четвъртият отбор, който си гарантира място в плейофите на Евролигата
БК Монако стана четвъртият отбор, който си гарантира място в плейофите на Евролигата
Отбелязваме Часа на Земята
Отбелязваме Часа на Земята