НОВИНИ

Антонина Зетова: Имаме елементи от играта, които трябва да продължим да подобряваме и да развиваме

антонина зетова имаме елементи играта продължим подобряваме развиваме
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
14:42, 14.04.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени до 18 години Антонина Зетова говори пред сайта на БФ Волейбол след успешното представяне на нейния тим през тази седмица по време на европейската квалификация в Австрия.

"Лъвиците" ни постигнаха три категорични успеха в своята група "Е" и така заслужиха мястото си на шампионата на Стария континент в Румъния и Гърция (1-13 юли).

След състезанието Зетова поздрави своите момичета за желанието им за игра и подчерта още, че те не са си позволили да подценят нито един от съперниците по време на пресявката.

"Знаехме, че сме фаворити в тази квалификация, но не подценихме нито един от съперниците ни. За нас беше важно да продължаваме да развиваме нашите игрови механизми. Гордост е много силна дума. Все пак на европейското първенство искаме да имаме аргументи да се борим със силните отбори, така че тези мачове са по-скоро път, по който трябваше да преминем. Положително беше желанието за игра на всички момичета, които влязоха на терена и концентрацията, която показаха", сподели легендарната ни волейболистка.

Наставникът на България U18 разкри още, че родната селекцията все още има елементи от играта си, които трябва да подобри във времето до европейското първенство.

"Класата на нашия отбор в сравнение с тази на нашите опоненти предполагаше да не загубим гейм, но имаме елементи от играта, които трябва да продължим да подобряваме и да развиваме. Ше работим върху това по време на подготовката за европейското първенство, защото искаме да играем наравно със силните отбори, които ще срещнем", завърши Антонина Зетова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драгомир Драганов и Владимир Вълков ще ръководят първите полуфинални срещи за Купата на България
Драгомир Драганов и Владимир Вълков ще ръководят първите полуфинални срещи за Купата на България
В Помпей откриха фрески, вдъхновени от Троянската война
В Помпей откриха фрески, вдъхновени от Троянската война