НОВИНИ

Аржентинската футболна федерация ще обжалва решението за преиграване на мача с Бразилия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:24, 23.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
аржентинската футболна федерация обжалва решението преиграване мача бразилия
Слушай новината

От Аржентинската футболна федерация обявиха, че ще обжалват пред Спортния арбитражен съд решението на ФИФА да бъде преиграна срещата от квалификациите в зона КОНЕМБОЛ между "гаучосите" и Бразилия, която бе прекратена миналия септември.

Тогава, двубоят Сао Пауло беше прекратен след едва пет минути игра, тъй като бразилските власти нахлуха на терена под претекст, че четирима аржентински футболисти трябва да бъдат депортирани заради нарушение на протоколите, свързани с COVID-19.

Преди два месеца от ФИФА излязоха с решение, че тази среща да бъде преиграна, a вчера е станало ясно, че това трябва да се случи на 22 септември. От аржентинската федерация обаче определиха това решение като "несправедливо".

"Смятаме, че решението е несправедливо и вярваме, че Аржентина не е причинила отмяната на мача", коментира съветникът на централата Андрес Урих.

Двубоят между Бразилия и Аржентина на практика е без значение за крайния изход на квалификациите в зона КОНЕМБОЛ, тъй като и двата тима отдавна си осигуриха място на Мондиала, като дори вече знаят и имената на съперниците им в груповата фаза.

"Селесао" попадна в група G с отборите на Сърбия, Швейцария и Камерун, докато Лео Меси и компания ще мерят сили в група В със селекциите на Саудитска Арабия, Мексико и Полша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чудото се случи - Благодатният огън слезе в Йерусалим
Чудото се случи - Благодатният огън слезе в Йерусалим
Станимир Стоилов благодари на "сините" привърженици
Станимир Стоилов благодари на "сините" привърженици