НОВИНИ

Аякс разби Борусия (Дортмунд) насред Амстердам

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:12, 20.10.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
аякс разби борусия дортмунд насред амстердам
Слушай новината

Отборът на Аякс надигра убедително с 4:0 като домакин състава на Борусия (Дортмунд) в дербито на група С от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Футболистите на Ерик тен Хааг не оставиха абсолютно никакви шансове на гостите от Дортмунд, като точни за успеха бяха Дейли Блинд, Антони и Себастиан Алер, а капитанът на "жълто-черните" Марко Ройс си отбеляза автогол.

Домакините бяха отборът, който влезе по-добре в срещата и можеха да поведат рано-рано чрез Антони, чийто изстрел обаче бе блокиран.

В 11-ата минута трибуните на „Йохан Кройф Арена“ избухнаха, след като Душан Тадич изпълни свободен удар, а при центрирането топката се отклони от главата на капитан на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс и влетя в мрежата на немския тим за 1:0.

Домакините продължиха да бъдат по-активни и в 25-ата минута наказаха за втори път немския си съперник. Алер подаде към Дейли Блинд, който с безпощаден удар от дъгата на наказателното поле не остави шансове на стража на „вестфалци“ Грегор Кобел.

Този гол определено стъписа момчетата на Марко Розе, които до почивката спокойно можеха да инкасират още попадения, ако не бяха отличните намеси на Кобел, като в един от случаите и гредата помогна на швейцарския страж.

Второто полувреме започна далеч по-позитивно за „жълто-черните“, които получиха чудесен шанс да намалят пасива си в 48-ата минута, но ударът на Холанд се отби от напречната греда, като заслуга за това имаше и Пасвеер, който отклони топката.

Това събуждане в редиците на Борусия като че ли обаче беше само временно, тъй като в 57-ата минута Антони направи резултата 3:0 след прекрасно фалцово изпълнение с левия крак, оставило без отговор стража Кобел.

Кошмарът за немския тим продължи в 72-ата минута, когато Дейли Блинд върна жеста на Алер за асистенцията при втория гол, качвайки топката на главата на котдивоареца, който се бе вклинил между централните бранители на гостите и с глава направи резултата 4:0.

До края този резултат се запази и така Аякс оглави еднолично тази група С с актив от 9 точки. Въпреки тежката загуба Борусия (Дортмунд) е на 2-то място с 6 пункта.

В другия мач от групата по-рано днес Спортинг (Лисабон) удари с 4:1 като гост тима на Бешикташ и по този начин зае 3-то място в подреждането с 3 точки, оставяйки турския тим на дъното без актив.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер приземи Шериф (Тираспол), но молдовците остават начело в групата
Интер приземи Шериф (Тираспол), но молдовците остават начело в групата
Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати
Два гола на Меси измъкнаха ПСЖ срещу РБ Лайпциг в мач с много обрати