НОВИНИ

Байдън с призив за мерки срещу насилието след поредната стрелба в училище в САЩ

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
17:59, 28.03.2023
Чете се за: 01:45 мин.
По света
байдън призив мерки насилието поредната стрелба училище сащ
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Три 9-годишни деца и трима възрастни на 60 и 61 са жертвите при стрелбата в училище в Нешвил, щата Тенеси. 28-годишният нападател, ликвидиран от полицията, се оказва бивш възпитаник на учебното заведение. Според властите стрелецът е роден като жена, която се самоопределяла като мъж. Най-вероятният мотив е обида и негодувание. Президентът Байдън отново призова за мерки срещу насилието с огнестрелно оръжие.

Транссексуалният Одри Хейл пристигнал с кола до бившето си училище. Охранителните камери са запечатали действията му. Проникнал през заключените врати чрез изстрели в стъклата. Носел е три огнестрелни оръжия, включително полуавтоматична пушка. Открил огън и по пристигналата полицейска кола. Всичко продължило 14 минути, а при последвалата операция е бил ликвидиран.

В местната църква беше отслужена мемориална служба за жертвите. В почерненото християнско училище децата са на възраст от 3 до 11 години.

"Трябва да направим повече, за да спрем насилието с огнестрелно оръжие. То разкъсва нашите общности, разкъсва самата душа на нацията", каза Джо Байдън.

Трагедията в Нешвил е 129-ият случай на масова стрелба с над четири жертви в Съединените щати за тази година, отчитат активисти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втори ден заплахи за бомби в училища у нас (ОБЗОР)
За втори ден заплахи за бомби в училища у нас (ОБЗОР)
Новите посланици на Украйна и Грузия връчиха акредитивните си писма
Новите посланици на Украйна и Грузия връчиха акредитивните си писма