НОВИНИ

Барселона с наказателна акция срещу Йънг Бойс

Испанците се развилняха за първи триумф в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:00, 02.10.2024
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
барселона наказателна акция йънг бойс
Снимка: FC Barcelona/X
Слушай новината

Барселона изкова първи категоричен триумф през новия сезон в Шампионската лига. След грешната стъпка, допусната преди две седмици срещу Монако, селекцията на Ханзи Флик се разправи с Йънг Бойс след 5:0 в среща от втория кръг, изиграна на стадион "Олимпик Луис Компанис".

Място сред реализаторите за испанците намериха Роберт Левандовски на два пъти, Рафиня и Педри Иниго Мартинес, а Мохамед Камара си отбеляза автогол за швейцарците, които допуснаха втора поредна грешна стъпка в турнира на богатите. Освен това полякът се превърна във втория футболист след Кристиано Роналдо с над 50 гола в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент след навършването на 30 години.

Внушителният успех на "блаугранас" беляза и завръщането на Френки де Йонг след 5-месечно отсъствие.

"Лос кулес" се намират на 10-то място във временното класиране с 3 точки, а футболистите на Патрик Рамен заемат последната 36-та позиция и все още нямат точков актив. На 23 октомври испанците ще домакинстват на Байерн Мюнхен, докато актуалните първенци на Швейцария ще приемат Интер.

Наказателната акция на домакините стартира още в началото. Ламин Ямал се опита да изненада Марвин Келер с далечен шут в 3-та минута, но вратарят на гостите бе на мястото си. Пет по-късно Ямал и Рафиня комбинираха добре, а бразилецът бе изведен напред и комбинира с Роберт Левандовски, който не срещна проблеми да отбележи на опразнена мрежа.

Каталунците продължиха да създават опасности пред швейцарската врата и желаният от тях ефект даде резултат в 34-та минута.След центриране топката се озова в Педри, но силният му удар бе блокиран. Впоследствие защитата на домакините не успя да изчисти топката, а Рафиня се възползва от тази грешка и покачи резултата на 2:0 в полза на „блаугранас“.

След три минути на светлинното табло вече светеше класически резултат. Центриране от пряк свободен удар Педри Иниго Мартинес се оказа най-съобразителен и се извиси, за да стъжни живота на отбраната на отбора от Берн и за да могат „лос кулес“ да се оттеглят в съблекалнята при 3:0.

Домакините утежниха ситуацията за швейцарските шампиони на старта на второто полувреме. В 51-та минута Левандовски записа името си сред голмайсторите за втори път. Рафиня отправи центриране от корнер, а след това Инито Мартинес отклони с топката в глава, за да попадне в полския нападател, който трябваше просто да я чукне с глава.

Гостите получиха възможност да стигнат до почетен гол в 67-та минута, но Жоел Монтейро нацели напречната греда. Головата фиеста бе пълна в 14 минути по-късно, когато Алехандро Балде центрира отляво. В този момент Мохамед Али Камара не успя да изчисти добре и вкара топката в собствената си мрежа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан потъна в Шампионската лига
Милан потъна в Шампионската лига