НОВИНИ

Баскетболните национали на Германия бяха избрани за отбор №1 в страната за 2023-а година

Бундестима заслужи това признание след спечелването на своята историческа първа световна титла при мъжете по време на баскетболния Мондиал това лято в Япония, Индонезия и Филипините

баскетболните национали германия бяха избрани отбор страната 2023 година
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:27, 18.12.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по баскетбол за мъже на Германия бе избран за спортен отбор на годината в страната, а биатлонистката Денизе Херман-Вик и гимнастикът Лукас Даузер станаха съответно спортистка и спортист №1 за 2023-а на церемония в Баден-Баден в неделя вечер.

Воден от капитана Денис Шрьодер и ветерана Андреас Обст, баскетболният тим на Германия спечели първата в историята на страната титла от световно първенство за мъже през септември, побеждавайки в големия финал състава на Сърбия, след като преди това на полуфиналите Бундестима бе надиграл и фаворита за титлата САЩ.

"Баскетболът е страхотен спорт и се надявам, че ще получим уважение за това, което постигнахме в последните две години", заяви Шрьодер.

В същото време вече обявилата своето оттегляне от спора Денизе Херман-Вик беше отличена за №1 при дамите, след като спечели злато и два сребърни медала на домакинското световно първенство по биатлон в Оберхоф през февруари на 34-годишна възраст.

През следващата година олимпийската шампионка в индивидуалната дисциплина на 15 км от Пекин 2022 и нейният съпруг Томас Вик очакват първото си дете през 2024 година.

При мъжете приза за най-добър спортист заслужи гимнастикът Лукас Даузер за триумфа си на успоредка на световното първенство по-рано тази година в Белгия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смерч отнесе покрива на шестчленно семейство край Атина
Смерч отнесе покрива на шестчленно семейство край Атина
В Брюксел започва мегадело срещу международна мрежа за трафик на наркотици
В Брюксел започва мегадело срещу международна мрежа за трафик на наркотици