НОВИНИ

Белгийското летище Шарлероа спря работа заради внезапна стачка

Има засегнати полети от и до България

белгийското летище шарлероа спря работа заради внезапна стачка
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:47, 12.09.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Белгийското летище Шарлероа спря днес работа заради внезапна стачка, съобщиха местни медии. Очаква се да бъдат засегнати около 20 000 пътници. Справка в сайта на аерогарата показва, че сред отменените за днес полети има два от България - от София и Варна. До Шарлероа летят нискотарифни и чартърни авиокомпании.

Полетът на "Уизеър" до Брюксел от летище София в 12.50 ч. е анулиран пише в сайта на аерогарата. Освен това полетът от Брюксел, който по разписание каца в 19.00 часа също е анулиран. За утре, 13 септември, полет на същата компания все още се посочва, че ще се осъществи по разписание.

На летището във Варна полетът до Брюксел на "Уизеър" в 11.50 ч. също е отменен, такава е ситуацията и с кацащият самолет в 18.25 ч.

Причина за действията на служителите е недоволство от ръководството на летището и прекомерното работно натоварване. Синдикатите са внесли предупреждение за стачка в началото на месеца, което предвижда спиране на работата след 19 септември, но служителите не са изчакали този срок.

Говорител на летището е пояснил, че заради стачните действия не може да бъде осигурена качествена работа при обработката на полетите. Пътниците следва да се свържат с авиокомпанията, издала билетите им, за да уточнят дали ще пътуват на друга дата, или могат да поискат връщане на платената сума.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По пътя към световното първенство, част 2
По пътя към световното първенство, част 2
Стефан Димитров остава в ареста, заради скандалът с Агенция "Митници", реши съдът
Стефан Димитров остава в ареста, заради скандалът с Агенция "Митници", реши съдът