НОВИНИ

Берти Фогтс посочи кои са неговите двама фаворити за нов селекционер на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:39, 12.09.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
берти фогтс посочи неговите двама фаворити нов селекционер германия
Слушай новината

Бившият селекционер на националния отбор по футбол на Германия Берти Фогтс коментира треньорската рокада начело на Бундестима и уволнението на Ханзи Флик, като даде и своето мнение за това кой трябва да наследи на поста бившия наставник на Байерн Мюнхен.

76-годишният специалист обаче бе категоричен, че проблемите на състава са толкова големи, че само идването на нов треньор няма да е достатъчен.

"Нещо трябва спешно да се направи. Ситуацията не може да продължава така. Много неща отиват в грешна посока в централата. Само нов национален селекционер няма да е достатъчен", заяви Фогтс пред вестник Rheinische Post.

В същото време легендата на Борусия Мьонхенгладбах сподели, че той подкрепя идеята за това от Германския футболен съюз да назначат по-опитен наставник, посочвайки като такива Юрген Клоп и Юрген Клинсман, въпреки че понастоящем и двамата са ангажирани с Ливърпул и националния отбор на Република Корея. Наред с това изказване Фогтс описа евентуалното идване на бившия наставник на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман начело на Маншафта като "рисковано".

Накрая бившият защитник заяви, че предстоящото домакинско Евро 2024 е чудесната възможност за Германия "да поправи много неща".

"Това е важен турнир за нас, възможност да поправим много неща, които се объркаха в последните години. Трябва да направим всичко, за да покажем на германците отново колко е красив футболът", завърши световният шампион със Западна Германия от Мондиал 1974.

В своята треньорска кариера Берти Фогтс също е бил селекционер на националния отбор на Германия в периода 1990-1998, като най-големият му успех си остава триумфа на Евро 1996 в Англия след успех на финала на "Уембли" с 2:1 срещу Чехия след златен гол на Оливер Бирхоф.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво трябва да знаем при избора на струг и ъглошлайф?
Какво трябва да знаем при избора на струг и ъглошлайф?
Омбудсманът алармира, че диабетици може да останат без лекарства
Омбудсманът алармира, че диабетици може да останат без лекарства