НОВИНИ

Биляна Дудова ще се бори за бронзов медал на световното първенство в Белград

Българката преодоля репешажите в олимпийската категория до 62 кг

биляна дудова бори бронзов медал световното първенство белград
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 21.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Биляна Дудова стигна до схватка за бронзовото отличие на световното първенство по борба в олимпийската категория до 62 кг, след като преодоля успешно две съпернички в репешажите. Тази вечер тя ще има възможност да вземе реванш от настоящата вицешампионка Грейс Булен от Норвегия.

Срещата на българката може да наблюдавате по БНТ 3. Прякото предаване започва в 19:00 ч.!

Дудова започна репешажите с категорична победа с 11:0 срещу Арюхан Джамабаева от Узбекистан, след което срещна опитната бразилка Лайш Нунеш. Южноамериканката избра защитна тактика, не атакува нито веднъж българката и това доведе до загубата й по критерий и с наказателна точка за пасивност в полза на Дудова.

Тази вечер след 19:00 ч. Дудова ще се изправи срещу Булен за бронз и олимпийска квота. Двете се срещнаха за последно през пролетта, когато норвежката надви българската националка на полуфиналите на европейското първенство в Загреб в драматична схватка. Тя завърши 7:6 в полза на Булен, която има две континентални титли.

Двете прекараха част от кариерите си на 59 кг, където Дудова доминираше дълго време. Булен бе в схемата на българката й при световната титла в Осло преди четири години, но бе туширана още в първата схватка от канадката Линда Мораис. Тя пък отстъпи на индийката Сарита Мор, която по-късно бе победена от Дудова на полуфиналите.

По-рано днес другата ни представителка на тепиха при дамите днес в "Щарк Арена" София Георгиева загуби битката си в репешажите срещу полякинята Наталия Стшалка с 1:6 точки и така не успя да стигне до двубоя за бронзовия медал.

Първият ни представител в класическия стил Айк Мнацаканян (77 кг) започна с успех с 3:1 срещу мексиканеца Кастро Бенитес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова с поражение във втория кръг на тенис турнира в Пазарджик
Гергана Топалова с поражение във втория кръг на тенис турнира в Пазарджик
Пореден случай на обгазяване на Русе
Пореден случай на обгазяване на Русе