НОВИНИ

БДЖ затваря коловозите на Централна гара в София за влаковете за Северна България

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:48, 07.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

От днес заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря коловозите на Централна гара в София за всички влакове, които пристигат и заминават по северно направление.

Ремонтът е част от проекта за развитие на железопътен възел София. Модернизацията ще е на коловозите и ще продължи повече от година. До тогава част от влакове по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе ще приключват и започват движението си от жп гара София-север. Изключение правят ранните и вечерните пътувания.

"За сутрешните сме направили организация да могат да идват до Централната гара, това са най-вече хората, които отиват на работа, за тях е помислено, също вечерните влакове за Варна ще тръгват от гара София. А за влаковете, които ще спират на София-север, са осигурени електромотриси, които ще циркулират", обясни Вихрен Диканаров, зам.-ръководител проект София - Драгоман.

На гарата днес вече имаше недоволни пътници. Някои разбраха за промененото движение на влаковете от нас. Други търсеха електромотрисата, която да направи трансфера до гара Север, обаче тя ще бъде пусната от утре.

"Глупости са това, аз 35 - 40 години съм работил в железницата, такова чудо не е имало, голяма гара с толкова коловози... Сега трябва да гоним миналия на София-север."

"БНТ: Сега до гара Север как ще отидете?
- С някакъв друг влак и оттам в този за Видин. София-север - Видин, ама иди го разбери в 16.50 ч. тръгва откъде? Нито един човек не може да разбере точно как се случва. Излизат, питат!", каза Румяна.

Таблата на Централна гара изписват тръгването и пристигането на влаковете на гара Север. Електромотрисите, които тръгват от утре, ще пристигат и заминават само на 13-ти коловоз при шести перон.

За удобство от Столичната община въведоха и промени и при градския транспорт. Удължават се маршрутите на трамвайни линии номер 27, 1 и 3.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с камион затруднява движението на АМ "Тракия"
Катастрофа с камион затруднява движението на АМ "Тракия"
Отговарят ли по-скъпите билети за влакове на предлаганата услуга?
Отговарят ли по-скъпите билети за влакове на предлаганата услуга?