НОВИНИ

Бокс по време на пандемия в Никарагуа

бокс време пандемия никарагуа
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:30, 27.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Феновете на бокса в Никарагуа успяха да се насладят на живо на боксова галавечер, въпреки че почти целият световен спорт е преустановен заради пандемията от COVID-19.

Никарагуа е една от малкото страни в света, в която властите не са наложили строги мерки за социална дистанция, тъй като са регистрирани едва 13 случая на заразени с новия коронавирус и трима починали.

Въпреки това повечето жители на Никарагуа избират доброволната самоизолация, за да намалят риска от заразяване. През уикенда обаче в столицата Манагуа се проведе боксова галавечер, на която бяха допуснати зрители. Все пак организаторите взеха мерки за безопасност, като всички присъстващи, освен боксьорите - публика, съдии, журналисти, трябваше да носят маски, а всички в публиката бяха разположени на разстояние два метра един от друг. На събитието присъства и легендата на местния бокс Роман "Чоколатито" Гонсалес, чиято температура бе проверена на влизане в залата, както и на всички други присъстващи.

Няколко боксьори отказаха да вземат участие в галата, чиято цел по думите на организаторите бе да изпрати съобщение, че спортът продължава въпреки всичко. Организаторите предложиха и безплатни билети на желаещите да гледат на живо, а в основния мач за вечерта Робин Самора победи по точки Рамиро Бланко.

Никарагуа е една от малкото страни, в които продължава да се провежда и футболното първенство.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха зоните за разходка в Пловдив
Отвориха зоните за разходка в Пловдив
НОИ изплаща българските пенсии в чужбина и без "декларация за живот" за периода на извънредното положение
НОИ изплаща българските пенсии в чужбина и без "декларация за живот" за периода на извънредното положение