Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден

от БНТ
10:20, 04.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
борисов ваксинирате хиляди ден
Слушай новината

"Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

"Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси", допълни Борисов.

"Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи", коментира премиерът в оставка.

"Аз съм за разбирателство. Защото това е нахалство, да приемат закони, а да не съставят правителство, това е безотговорност", коментира Борисов.

"В началото на другата седмица, от 10 май, трябва да се направи анализ за бройката необходими ваксини по различните фази, "зелените коридори" могат да бъдат удължени", подчерта здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

По думите му тези ваксини, които днес пристигнаха, ще отпътуват по различните РЗИ в страната.

"Важно е да наситим всички лекари с достатъчно ваксини. Водят се информационни кампании срещу ваксината на "Астра Зенека", каза още проф. Костадин Ангелов и подчерта още веднъж нейната безопасност.

Според него максимум 15% от ваксинираните лица са ваксинирани с "Астра Зенека".

"Имам опасения, че ще останат количества в страната, болничната ни система ще се съвзема много дълго време след COVID-19, България не усети как мина третата вълна", каза още проф. Костадин Ангелов.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 човека са опитали да влязат в страната ни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гол на Иняки Уилямс в края остави Севиля на 6 точки от върха
Гол на Иняки Уилямс в края остави Севиля на 6 точки от върха
Марк Селби грабна четвърта световна титла
Марк Селби грабна четвърта световна титла