НОВИНИ

ЦСКА излиза в търсене на добър резултат в Пилзен

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:11, 19.08.2021
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
цска излиза търсене добър резултат пилзен
Слушай новината

Отборът на ЦСКА София отново е на прага на участие в груповата фаза на европейски клубен турнир и отново има срещу себе си утвърдено име на Стария континент - Виктория Пилзен.

Преди 12 месеца "червените" сътвориха голяма изненада, елиминирайки швейцарския Базел, а през тази година мечтаят отново да играят европейски футбол, поне до декември.

Постигането на тази цел обаче минава през добро представяне тази вечер в Чехия срещу петкратния шампион на страната Виктория Пилзен.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази оптимизъм вчера при заминаването на тима, заявявайки, че "червените" имат сили да отбележат гол в Пилзен, а защо не и да победят.

Специалистът няма да може да разчита на контузения Мено Кох, за когото стана ясно, че отпада от сметките поне до Нова година, след като ще трябва да се подложи на операция. Аут за двубоя са още Пламен Гълъбов и Федерико Варела.

Позитивната новина за българския отбор е завръщането на французина Тибо Вион, който през миналата година записа много силни изяви с екипа на "червените".

Новото попълнение на "армейците" Томас Лам също е с отбора в Чехия, но той няма да вземе участие в срещата, тъй като все още не се намира в оптимална форма.

Задачата на ЦСКА обаче няма да бъде никак лесна срещу Виктория Пилзен, който от началото на сезона в чешкото първенство има три поредни победи.

Освен това, "червено-сините" имат само една загуба на своя "Досан Арена" в Европа в последните 15 мача. Поражението дойде срещу Реал (Мадрид) през сезон 2018/19.

Въпреки това, отборът от Пилзен показа, че не е непреодолим в миналия кръг, когато се измъчи срещу ТНС. Футболистите на Михал Билек имаха нужда от дузпи, за да отстранят уелския тим и да се класират за плейофите на надпреварата.

Споменавайки Билек, интересна справка показва, че той и Стойчо Младенов вече са се срещали в първенството на Казахстан. Тогава, водения от Билек Астана побеждава Кайсар на Стойчо Младенов.

Екзекуторът на Ливърпул със сигурност има желание за реванш и какъв по-добър момент от плейофния кръг на Лигата на конференциите.

Двубоят на "Досан Арена" е тази вечер от 20.00 часа, а главен арбитър ще бъде Тиаго Мартинш от Португалия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър предвижда нови COVID мерки
Здравният министър предвижда нови COVID мерки
Патова ситуация с подкрепата за кабинет с третия мандат
Патова ситуация с подкрепата за кабинет с третия мандат