НОВИНИ

ЦСКА излиза за най-важния си мач в Европа това лято

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:20, 26.08.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
цска излиза важния мач европа лято
Слушай новината

Тази вечер от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски" отборът на ЦСКА излиза за най-важния си мач от лятото - двубоят реванш срещу Виктория Пилзен от плейофния кръг в турнира Лига на конференциите.

Футболистите на Стойчо Младенов таят надежди за втора поредна година да участват в груповата фаза на европейски клубен турнир, но имат доста трудна задача срещу чешкия състав.

Преди седмица в Пилзен "червените" отстъпиха с 0:2, въпреки че при първия гол на Виктория останаха доста сериозни съмнения за засада.

Въпреки това, българския отбор можеше да стигне поне до един гол, но удар на Яник Вилдсхут срещна страничния стълб.

Така, на реванша тази вечер ЦСКА трябва да търси успех с поне два гола разлика, ако иска да намери място в групите на Лигата на конференциите.

Наставникът на "червените" Стойчо Младенов сподели още преди седмица, че шансове за неговия отбор все още има, а вчера на пресконференцията преди двубоя заяви, че ЦСКА трябва да накара Виктория Пилзен да се съобразява с тях.

Добрата новина за специалиста е завръщането в състава на Иван Турицов и Брадли Мазику, които лекуваха контузии.

Очаква се Валентин Антов също да започне от първата минута, въпреки че усилено се спряга за негов трансфер във втородивизионния италиански Монца.

ЦСКА обаче ще бъде Амос Юга, тъй като французинът трябва да изтърпи наказание за натрупани жълти картони.

Виктория Пилзен пък пристига в София с ясната идея да неутрализира българския тим и да запази преднината, извоювана в Чехия миналата седмица.

Наставникът на "червено-сините" Михаил Билек няма кадрови проблеми и се очаква да заложи на същите 11, които стартираха и преди седмица.

В исторически план ЦСКА има само един единствен успех в шест мача срещу съперници от Чехия, докато Виктория Пилзен е отпадал при единствения си сблъсък с български отбор в евротурнири, когато преди години беше отстранен от Лудогорец.

Кой отбор ще има повод за радост този път обаче? Отговорът ще стане ясен тази вечер след 90, а защо не и след 120 или повече минути на Националния стадион "Васил Левски".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещу мигрантския натиск: Полша строи ограда по границата си с Беларус
Срещу мигрантския натиск: Полша строи ограда по границата си с Беларус
Специално за БНТ: Слави Трифонов с първо телевизионно интервю
Специално за БНТ: Слави Трифонов с първо телевизионно интервю