НОВИНИ

Даниеле Де Роси: Леверкузен са непобедени, но не и непобедими

даниеле роси леверкузен непобедени непобедими
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 01.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньора на Рома Даниеле Де Роси говори преди утрешното домакинство на Байер Леверкузен, което ще даде начало на спора между двата тима в полуфиналите на турнира Лига Европа.

В навечерието на двубоя на "Стадио Олимпико" италианецът очаквано постави акцента върху факта, че "аспирините" все още нямат поражение през кампанията, но въпреки това той вярва, че отборът на Шаби Алонсо не е непобедим и дори сподели своята рецепта за това какво трябва да сторят "вълците" срещу Леверкузен.

"Трябва да ги притиснем и да ги накараме да се движат, когато топката не е у тях. Те имат много добри играчи, които подават добре, имат и опасни нападатели. Но ако държиш топката далеч от тях, се изнервят, губят баланс и форма", сподели Де Роси.

"Трябва да играем перфектно и в двете фази, защото ако не са губили и винаги изравняват в последните секунди, значи имат нещо специално. Те са непобедени, но не и непобедими", продължи той.

Любопитното е, че преди година "джалоросите" и Байер отново се срещнаха на същата фаза в надпреварата, като тогава крайният успех беше за италианския състав, воден по онова време от Жозе Моуриньо.

"Знаем, че трябва да атакуваме, но трябва да бъдем и внимателни. Фокусирани сме върху първия мач и едва след него ще мислим за реванша. Не се връщаме към двубоите отпреди година, защото те са в миналото. Да, от една страна двата отбора са същите, но в същото време са и много различни", коментира Даниеле Де Роси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Радулов постигна четири поредни победи на турнир в Испания
Илиян Радулов постигна четири поредни победи на турнир в Испания
БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации в историческата сграда на НС
БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации в историческата сграда на НС