НОВИНИ

Дания и Словения оглавиха подреждането в група "Н" в битката за място на Евро 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 10.09.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
дания словения оглавиха подреждането група битката евро 2024
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Словения оглави подреждането в група "Н" на квалификациите за Евро 2024, след като постигна разгромен успех с 4:0 като гост срещу аутсайдера Сан Марино.

Футболистите на Матяж Кек не оставиха никакви съмнения в превъзходството си срещу малката държава и след само 16 минути игра вече водеха с два гола благодарение на Жан Випотник и Ян Млакар.

След почивката Санди Ловрич и футболистът, който е собственост на българския шампион Лудогорец Жан Краничник пък реализираха оше две попадения за своя тим, оформяйки крайния резултат.

Малко по-рано в рамките на днешния ден пък Дания надигра с минималното 1:0 като гост състава на Финландия в скандинавско дерби.

"Червения динамит" напълно доминираше в срещата на Олимпийския стадион в Хелзинки и дълго време единствената пречка пред гола беше стражът на домакините Лукаш Храдецки, който на няколко пъти трябваше да спасява своята врата.

В крайна сметка логичното се случи в 86-ата минута, когато Пиер-Емил Хьойберг получи твърде голямо пространство пред наказателното поле на финландците и с прецизно изпълнение по треварата матира Храдецки, носейки победата на своя тим.

В първия двубой за деня от тази група пък Казахстан победи с 1:0 у дома тима на Северна Ирландия, като единственото попадение за успеха реализира Максим Самородов.

По този начин класирането в групата след изиграването на първите шест кръга изглежда по следния начин: Словения и Дания са лидери с по 13 точки, като Ян Облак и компания имат предимството на един отбелязан гол повече. Трети и четвърти са тимовете на Финландия и Казахстан с по 12 пункта, но тука "совите" са с едно място по-напред заради по-добрата си голова разлика. Пети засега е съставът на Северна Ирландия с 3 точки, а на дъното е Сан Марино без актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия обърна Република Ирландия за трети пореден успех в евроквалификациите
Нидерландия обърна Република Ирландия за трети пореден успех в евроквалификациите
Георги Иванов: На прав път сме, ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор
Георги Иванов: На прав път сме, ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор