НОВИНИ

Дързък крадец по чорапи мобилизира доброволци от пловдивското село Скутаре

bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 10.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Крадец влезе посред нощ в къща в пловдивското село Скутаре и се опита да вземе пари, докато собственикът на имота спи в същата стая. Дръзкото нахлуване е заснето от охранителна камера, която била поставена след два подобни случая. Днес полицаи са установили и задържали извършителя.

Дръзкият опит за кражба станал в 3.00 часа след полунощ в неделя. На записа от камерата се вижда как мъж без обувки влиза в стая със спящ човек и започва да претърсва дрехите му. След като не открива нищо насочва вниманието си към леглото, но вече разбужда собственика и тръгва да бяга.

В къщата живее Манол със синовете си. И за трети път стават жертва на среднощен крадец. Къщата се намира в самия край на селото. Собственикът ѝ предполага, че става обект на интерес от апаши през последните месеци, защото се заключва само входната врата към двора.

Същата нощ в Скутаре имало още един опит за взлом и кражба от магазин на 50 лева и луканка. Битовите престъпления вече тревожат хората. Кметът на селото отправи апел към жителите да бъдат внимателни и да заключват домовете си.

Ние пък от наша страна ще се опитаме вече с полицията да обикаляме нощно време. С момчетата от кметството, с доброволци, каза Стоян Добрев – кмет на с. Скутаре.

Днес извършителят на нощното нахлуване е бил разпознат по записите от камерата и е задържан за 24 часа. Той е на 32 години от района на Чирпан, с поредица криминални прояви и присъда за кражби.

Репортер: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски: Истината за участниците в търговията с български паспорти ще затвори вратата пред лъжците
Пеевски: Истината за участниците в търговията с български паспорти ще затвори вратата пред лъжците
НАТО за кризата в Украйна: Опасен момент за европейската сигурност
НАТО за кризата в Украйна: Опасен момент за европейската сигурност