НОВИНИ

Деклан Райс: Да спечелим този трофей е съвсем различно ниво

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 08.06.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Капитанът на Уест Хям Деклан Райс трудно криеше радостта си след триумфа на тима в турнира Лига на конференциите след успех с 2:1 във финала в Прага срещу Фиорентина.

Минути след награждаването Райс сподели, че самият той все още се намира в шок след драматичния развой на срещата и победния гол на Джаред Боуен в 90-ата минута и допълни, че за него е невероятно да бъде поставян редом до легенди на "чуковете" като Боби Мур и Били Бондс.

"Този успех означава всичко. Имахме вяра. Щастлив съм не само за нас, но и за мениджъра, за феновете и за служителите в клуба. Всички те дават всичко от себе си, за да можем ние да играем по най-добрия начин. Когато Джаред се затича към вратата, си казах: "Това е твоят момент". След това видях как топката влиза в мрежата. Все още съм в шок. Наистина е невероятно", заяви Райс, за когото това, може би, бе последен двубой с екипа на Уест Хям.

"Дори само да споменат името ми заедно с тези на Боби Мур и Били Бондс е невероятно. В последните шест години оставих сърцето си в този клуб. Не ни беше лесно. Да спечелим този трофей е съвсем различно ниво. Да мe сравняват с тях, не искам да говоря много, за да не се развълнувам прекалено" добави той.

Звездата на лондончани говори още и за наставника на тима Дейвид Мойс, който според него е един от "най-добрите мениджъри в историята на Уест Хям".

"Имаше моменти през годината, в които Мойс бе под голямо напрежение. Той ни спаси два пъти от изпадане, класиране за Европа две поредни години, а сега спечели. Мисля, че той се нарежда сред най-добрите мениджъри в историята на Уест Хям", заяви Деклан Райс.

Авторът на победния гол във финала Джаред Боуен пък също намираше трудно думите, за да опише емоциите след триумфа на "чуковете".

"Трудно ми е да го опиша с думи. Знаехме, че имаме добър шанс, но да го направиш е съвсем друго нещо. Това за всички е най-големият момент. Бях много емоционален след гола, исках да плача. Знаех, че остават 5 минути и трябваше да защитим преднината. Когато дойде последният съдийски сигнал, направо ми идваше да се разплача. Следващият сезон ще сме в Лига Европа. Миналата година се класирахме на 1/2-финал, тази - на финал", заяви Боуен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС прекрати процедурата по първото предложение за освобождаването на Гешев
ВСС прекрати процедурата по първото предложение за освобождаването на Гешев
Везенков бе определен за най-полезен играч в Евролигата и от Асоциацията на играчите в надпреварата
Везенков бе определен за най-полезен играч в Евролигата и от Асоциацията на играчите в надпреварата