НОВИНИ

Депутатите ще получават заплатите си само по банков път

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
19:10, 17.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите ще получават заплатите си само по банков път, след като беше приет правилникът за работа на 47-ото Народно събрание.

Предложението мина изненадващо, след като вече беше отхвърлено на комисия. Досега депутати имаха право да изберат по какъв начин да получават заплатата си.

Мотивът за предложението на "Продължаваме промяната" да е само по банков път е, за да не се изплащат големи суми на ръка.

"Мисля, че за всички от коалиционното мнозинство е много важно да покажем пълна прозрачност и да можем колкото се може да излизаме на светло от сивия сектор", заяви Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

"Ако четете малко по-напред от вашето предложение, ще видите, че самите пари се предават по банков път, какви торби с пари, бе, г-н Ананиев, може да ги искате и да си мечтаете за тях, но парите се превеждат по банков път. Извинявайте, ама съжалявам, че си мечтаете за пари в торба", коментира Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

"Ние сме бюджетна организация и когато сме бюджетна организация не знам за какви сиви пари говорите изобщо. Не мога да разбера това нещо. Нека да сме наясно, че има Сметна палата, че Сметната палата може да излезе с доклад. За какво говорите, защо трябва да правите внушения", заяви Любомир Каримански от "Има такъв народ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда намаля драстично бюджета, вече има напуснал футболист
Арда намаля драстично бюджета, вече има напуснал футболист
Започна благотворителната кампания в подкрепа на децата на загинали служители на МВР
Започна благотворителната кампания в подкрепа на децата на загинали служители на МВР