НОВИНИ

Здравният министър се срещна с протестиращите медици във Видин

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:23, 17.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След гладната стачка на лекари от видинската болница ще бъде направена незабавна повторна проверка заради сигнали за нередности в лечебното заведение. Това стана ясно след среща на медици със здравния министър проф. Асена Сербезова.

Гладна стачка заради уволнени санитарки в болницата във Видин

В момента гладуват 5 жени, някои от тях вече имат здравословни проблеми. Санитарите бяха уволнени преди дни заради сигналите им, че представители на администрацията на болницата са искали от тях да върнат получените средства за работа на "първа линия".

От синдикат "Защита" съобщиха, че има подобни сигнали и от други лечебни заведения. В понеделник по случая с видинската болница ще бъде сезирана и прокуратурата.

"Жените категорично твърдят, че парите, които взимат от ковид, след това представители на администрацията им взимат обратно. Искаме това да се докаже, ще изчакаме тези няколко дни да видим какъв ще бъде резултатът от проверката. Тогава, евентуално, ако той ни удовлетворява или жените бъдат възстановени и на работа, от това зависи какви действия ще предприемем занапред. И в момента, когато те отказаха и казаха няма повече да плащаме този прословут кръвен данък, започна атаката срещу тях", обясни Красимир Митов, председател на синдикат "Защита".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна благотворителната кампания в подкрепа на децата на загинали служители на МВР
Започна благотворителната кампания в подкрепа на децата на загинали служители на МВР
Брахими: Пирин заслужава да е по-напред в класирането
Брахими: Пирин заслужава да е по-напред в класирането