НОВИНИ

Дупка на ключово кръстовище в Пловдив глътна 500 лв. за ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 04.09.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Огромна дупка на пловдивска улица глътна 500 лева за ремонт на автомобила, който пропадна в нея. По случайност, няма пострадали хора. Дупката се намира на възлово кръстовище на изхода на Пловдив и през него ежедневно минават хиляди шофьори.

Миналата седмица Лиляна Вълкова от Пловдив пътува до борсата в село Първенец. На връщане, на входа на града, при това на силно натоварено кръстовище, е изправена, по думите й, пред голяма препятствие.

Чакам на светофара, бях втора кола и просто не знаех, че има огромна дупка, кратер, в която попаднах. Наличието на дупка това е несериозността на управата.

Така на Лиляна ѝ се налага спешно да закара колата си на сервиз с щети по амортисьори, пружини, тампони и друго всичко на стойност 484 лева.

Просто се надявам заради колегите шофьори това да се оправи, защото аз не съм първата, която попада в тази дупка... От 16 години съм в Холандия. Навсякъде се плащат данъци и такси, но такива дупки не съм видяла. По цял ден съм колата.

Само за няколко минути екипът ни видя на място, че доста коли се оказаха в ситуацията на Лиляна. Според шофьори такива участъци има по цялото околовръстно шосе на Пловдив.

Проблемът е, че ако c по-висока скорост се изтегли автомобилът, ще се получи някакъв друг инцидент. Би трябвало да се вземат някакви мерки, защото плащат се данъци, а в края на краищата хората страдат, казва Йорданка.

След като БНТ подаде сигнал до Пътната агенция, от там съобщиха, че в най-кратки срокове ще бъде запълнена дупката в центъра на кръстовището по околовръстния път на Пловдив.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Харисън Форд с разтърсваща реч по темата за опазването на природата
Харисън Форд с разтърсваща реч по темата за опазването на природата
Очи в очи с мигрантите - хора от пограничните села с разказ от първо лице
Очи в очи с мигрантите - хора от пограничните села с разказ от първо лице