НОВИНИ

Два гола на Александра Поп пратиха Германия на финала на Евро 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 27.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
два гола александра поп пратиха германия финала евро 2022
Снимка: Туитър
Слушай новината

Националният отбор на Германия по футбол за жени стана втория финалист на Евро 2022, след като надигра с 2:1 във втория полуфинал състава на Франция.

И двете попадения за Бундестима реализира капитанката Александра Поп, която продължи да се разписва във всеки един двубой от европейското първенство.

Тази вечер на стадиона в Милтън Кийнс именно тя даде аванс на своя тим, откривайки резултата в 40-та минута след асистенция на Свеня Хут.

Французойките обаче отговориха бързо и изравниха само пет минути по-късно. Кадидиату Диани стреля от дистанция, а след като топката се отби от страничната греда рикошира в гърба на вратарката на Германия Мерле Фромс, за да влети в мрежата на Бундестима за 1:1. Това бе и първия допуснат гол от Бундестима от началото на турнира.

Равенството се запази до 76-та минута, когато Александра Поп засече отново центриране на Свеня Хут и с глава се разписа за 2:1, пращайки германките на техния девети европейски финал.

В спор за титлата носителките на осемкратните шампионки на Европа ще се изправят срещу домакина на първенството Англия, като "Трите лъвици" ще се опитат да стигнат до своя първи трофей от Европейско първенство по футбол за жени.

Финалът на Евро 2022 за жени между Англия и Германия е тази неделя (31 юли) от 19.00 часа на стадион "Уембли" и ще бъде излъчен на живо по БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП връщат третия мандат на президента
БСП връщат третия мандат на президента
Милан с разгромен успех в контролите
Милан с разгромен успех в контролите