НОВИНИ

Фернандо Сантош е фаворит да поеме Полша

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:16, 23.01.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
португалската футболна федерация обяви раздялата фернандо сантош
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Бившият селекционер на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош е фаворит да застане начело на Полша, информират медиите в страната.

Според информациите 68-годишният специалист е пристигнал днес във Варшава за заключителни преводи с полската федерация, като се очаква договорът му да бъде до лятото на 2026 година.

За последно Фернандо Сантош бе начело на Португалия, но бе уволнен, след като страната му отпадна в четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Катар след загуба с 0:1 от състава на Мароко.

Преди това пък Сантош изведе "мореплавателите" до триумф на Евро 2016, както и до титла в първото издание на турнира Лига на нациите през 2018/19.

Ако роденият в Лисабон наставник поеме Полша, това ще бъде трети порен национален отбор, който той ръководи, тъй като преди Португалия Фернандо Сантош бе начело и на Гърция в периода 2010-2014.

"Дружина полска" пък е без селекционер, след като бе обявено, че контрактът на вече бившия наставник Чеслав Михниевич няма да бъде удължен след края на Мондиала в Катар. По време на първенството в Близкия изток Михниевич стана обект на сериозни критики заради дефанзивния стил на игра на поляците, въпреки че те достигнаха до 1/8-финалите, където загубиха от бъдещия финалист Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Чехия отбелязват Международния ден на жертвите на Холокоста
В Чехия отбелязват Международния ден на жертвите на Холокоста
Йоан Бауренски: Моите цели са да върнем Берое там, където му е мястото
Йоан Бауренски: Моите цели са да върнем Берое там, където му е мястото