НОВИНИ

ФИФА ще санкционира Унгария и Албания след провиненията на феновете

унгария рухна европейските шампиони рекордьора роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 13.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Международната футболна федерация ще разследва унгарската и албанската публика след сблъсъците в снощните световни квалификации от група I.

В двубоя между Англия и Унгария на стадион "Уембли", гостуващите фенове освиркаха английските футболисти, които коленичиха преди началото на двубоя, а скоро след първия съдийски сигнал се стигна и до сблъсъци с полицията.

В друг мач от групата между Албания и Полша, феновете на домакините също попаднаха под вниманието на футболния свят, поради хулиганско провинение. Зрителите по трибуните хвърляха бутилки по играчите на Полша, което доведе до прекъсване на срещата за период от близо 20 минути.

От ФИФА написаха, че “не толерират подобно омразно поведение”. “ФИФА се дистанцира от каквито и да е форми на насилие и дискриминация”, заявиха в становище от централата.

След последния съдийски сигнал столичната полиция в Лондон поясни, че се е стигнало до сблъсъци с унгарските фенове, поради расистки обиди, отправени към стюардите.

В предишния мач между двата тима футболистите на Гарет Саутгейт бяха обиждани на расистка основа и замеряния с предмети от публиката. Предстои да разберем в какъв размер ще бъдат санкциите за двата отбора.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан започна със загуба от израелци в Балканската лига
Балкан започна със загуба от израелци в Балканската лига
УЕФА аплодира избора на Борислав Михайлов за президент на БФС
УЕФА аплодира избора на Борислав Михайлов за президент на БФС