НОВИНИ

ФИФА започна наказателни процедури срещу отборите на Аржентина и Хърватия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:40, 13.01.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
фифа започна наказателни процедури отборите аржентина хърватия
Слушай новината

Световната футболна централа ФИФА обяви, че е започнала наказателни процедури срещу отборите на Аржентина и Хърватия заради поведението им по време на финала и мача за 3-то място по време на световното първенство в Катар, пише агенция "Франс Прес".

Новите световни шампиони от Аржентина ще бъдат разследвани за "възможно нарушение на член 11 (обидно поведение спрямо принципите на феърплей) и на член 12 (некоректно поведение на играчи и официални лица)".

Според мнозина причината за това се крие най-вече в поведението на стража на "гаучосите" Емилиано Мартинес, който скандализира със своите неприлични жестове по време на церемонията за награждаване.

В същото време бронзовите медалисти от Хърватия ги грози санкция заради нарушения на "член 13 (дискриминация) и на член 16 (ред и сигурност по време на мач)" по време на малкия финал срещу Мароко, спечелен от "ватрените" с 2:1.

Междувременно от изявлението на ФИФА стана ясно, че наказания вече са били наложени на футболните федерации на Мексико, Еквадор и Сърбия заради обидни песни от страна на техните фенове.

"Ацтеките" са били глобени 100 000 швейцарски франка и условно мач пред закрити врати, Еквадор пък ще трябва да плати 20 000 швейцарски франка, а западните ни съседи от Сърбия отнесоха глоба 50 000 швейцарски франка и частично затворени трибуни в един мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тайната на буквите – проф. Казимир Попконстантинов в "Панорама"
Тайната на буквите – проф. Казимир Попконстантинов в "Панорама"
Тайбе Юсеин и Мими Христова разменят категориите си за държавното първенство в Сливен
Тайбе Юсеин и Мими Христова разменят категориите си за държавното първенство в Сливен