НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Подготвяме отбора за всеки възможен сценарий

гарет саутгейт подготвяме отбора всеки възможен сценарий
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:46, 01.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт смята, че е погрешно да се обсъждат хипотетични расистки инциденти в бъдеще преди световната квалификация с Унгария в четвъртък вечер.

Срещата ще можете да гледате на 2 септември по БНТ3 от 21.45 часа.

Унгарският национален отбор бе санкциониран от УЕФА за расистки и хомофобски скандирания от фенове по време на Евро 2020 и ще трябва да изиграе следващите си три срещи при закрити врати. Но това наказание не важи за двубои на ФИФА, така че се очаква пълен капацитет от 60 000 души на стадион „Ференц Пушкаш Арена“, когато Англия и Унгария се изправят един срещу друг.

Запитан относно това, дали е подготвил отбора си за евентуални обиди, Саутгейт отвърна положително, но отказа да коментира допълнително, като вместо това акцентира върху расистките обиди, които получиха играчи от националния отбор в рамките на тяхната собствена страна през лятото.

„Винаги подготвяме отбора за всеки възможен сценарий и тази седмица не е по-различно. Но знаем, че имахме същите проблеми у дома, така че не сме концентрирани върху други страни, фокусирани сме върху себе си и това да гарантираме, че сами направим нещата правилно и коректно“, започна селекционерът на „трите лъва“.

Мачът на Англия срещу България преди две години на два пъти бе прекъсван поради расистки обиди към играчите на британците. И Саутгейт отново отказа да сподели дали отборът ще напусне терена, ако стане обект на расистки обиди от трибуните в Будапеща.

„Не мисля, че трябва да говорим хипотетично. Знаем за опита от преди, но отиваме в Унгария, подготвяйки се за двубой срещу публика, която ще подкрепи техния тим и очакваме с нетърпение предизвикателството от този мач. Всичко останало е една спекулация“, завърши наставникът.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев пред БНТ: Натискът към България по темата за РС Македония ще се засилва
Румен Радев пред БНТ: Натискът към България по темата за РС Македония ще се засилва
Митева предлага на 14 ноември да е първият тур на президентските избори. Съгласни ли са партиите?
Митева предлага на 14 ноември да е първият тур на президентските избори. Съгласни ли са партиите?