НОВИНИ

Георги Иванов пред БНТ: Мачовете в Лигата на нациите ще бъдат полезни за квалификациите за Мондиал 2026 (ВИДЕО)

"Смятам, че всички отбори в групата сме на едно ниво. Нека бъдем смирени и да не правим големи изказвания", каза още един от ръководителите в БФС пред нашата камера

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
20:17, 08.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
георги иванов бнт мачовете лигата нациите бъдат полезни квалификациите мондиал 2026
Слушай новината

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов коментира пред БНТ жребия за четвъртото издание на турнира Лига на нациите, който събра в една група националния ни отбор заедно с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

Бившият футболист изрази мнение, че понастоящем трикольорите са по-добър тим спрямо последното си участие в турнира преди две години и добави, че мачовете през есента ще бъдат полезни в подготовката ни за квалификациите за Мондиал 2026.

"Жребият наглед е добър, но ние сме в такова положение, че не можем да подценяваме нито един отбор. Познаваме Люксембург бегло от контролата, която играхме с тях, докато останалите съперници са непознати. Ние започнахме да изграждаме този отбор преди две години при Ясен Петров, след което минахме и през Кръстаич. Мога да кажа, че в момента този тим е по-добър в сравнение с тогава. Илиан Илиев има голям избор от играчи и се надявам да постигнем поставените цели. Противниците в последните квалификации бяха тежки и срещу тях ни беше трудно да изградим отбор, но смятам, че това беше стъпка в правилната посока. Сега мачовете в Лигата на нациите ще бъдат полезни в подготовката ни за квалификациите за световното първенство през 2026-а година", сподели Иванов.

Нападателят, който в хода на своята кариера изигра 34 двубоя за представителния ни тим, заяви още, че вижда изравнени силите в нашата група С3.

"В спорта винаги има опасност това, което предвиждаш, да не се случи. Люксембург е сериозен отбор, имат много натурализирани чужденци. Смятам, че всички отбори сме на едно ниво, така че всичко ще зависи от нас. Имаме по-големи шансове, защото вече два отбора могат да се класират за Лига В, но ние трябва да бъдем смирени и да правим гръмки изказвания. Нека си припомним само какво си говоримхме преди последните квалификации, а послед се оказа, че Сърбия и Унгария са много над нас", завърши Георги Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майкъл ОНийл пред БНТ: Групата е доста равностойна
Майкъл О'Нийл пред БНТ: Групата е доста равностойна
СПЕЦИАЛНО: Нотариусa предлагал на Александър Томов да му "смачка" делото
СПЕЦИАЛНО: Нотариусa предлагал на Александър Томов да му "смачка" делото