НОВИНИ

Голямата Йорданка Христова – с премиера на нова песен в ефира на БНТ

bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 07.06.2020
7699
Чете се за: 01:24 мин.
Още

Голямата естрадна певица Йорданка Христова представи своята нова песен "Синьо" първо в ефира на БНТ.

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" певицата разказа как е създадена песента. Текстът е изцяло неин, а аранжиментът - на Борис Чакъров.

Йорданка Христова - певица: То не може да е конкретно нещо. Това са настроения. Аз поначало имах такава идея – да е лятно, защото е много безгрижно, много е леко – това носи песента и аранжиментът.

Песента има и испански вариант. Певицата сподели, че на испански дори е станало по-добре, защото тези ритми си звучат на бразилски, на испански.

Тя разказа, че по време на пандемията е чела много книги, но изобщо не е поглеждала автобиографията си. Тогава направили и песента "Синьо".

Йорданка Христова - певица: Родиха се две песни – едната на Захари Чернев, която я умувахме 1-2 години, тя е на френски език. Нея я пуснахме за 8 март. И фактически с Борето Чакъров, с който сме приятели от десетилетия, който страшно обичам, имахме тази идея – аз много обичам такъв стил боса нова, леко джаз, така започнах моята кариера с този стил, той ми беше предложил тази песен и тя си седеше. Миналата година аз тръгнах на турнето, той се захвана с други неща и изведнъж сега се захванахме и направихме и тази песен.

Въпреки че пандемията объркала всичките й планове за прощално турне в Щатите и Канада, Йорданка Христова подходила разумно и не загубила духа си.

Йорданка Христова - певица: Аз съм тотално в рисковата група – с ръце, крака и всичко останало. Така че стоях си вкъщи, излизах си на балкона с котката… започнах да готвя усилено, позакръглих още някои други позакръглени форми. За първи път правих козунаци. Отдадох се на приятни неща и тотално споделяне. Хората имат такова чувство за хумор. Аз съм удивена, възхитена и това някак си ми даваше, аз заспивах със смях, защото четях какви ли не остроумни вметки. Общо взето не се оплаквам.

Според нея е излишно да спориш с човек, с когото виждаш, че няма да се разбереш. Няма смисъл от това да критикуваш или да даваш акъл – всеки отговаря за действията си.

"Живея в страшно интересен свят. Хванала съм много епохи. Остана само да започна да се телепортирам – това не съм правила", коментира Христова.

Певицата е възмутена, че няма повече българска музика в българския ефир. Тя коментира, че никъде в Европа няма предаване за европейска музика, в което да рекламират българската музика, а ние го правим от години.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов за твърденията на Божков: Никой никога не съм пращал
Борисов за твърденията на Божков: Никой никога не съм пращал
Нови 3-ма заразени медици в Сливен
Нови 3-ма заразени медици в Сливен