НОВИНИ

Ханзи Флик: Най-важното е да играем добър, страстен футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:25, 13.03.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
ханзи флик защити решението фифа изключи русия плейофите мондиала катар
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Германия Ханзи Флик отказа да постави спечелването на домашното Евро 2024 като цел пред "Бундестима", но все пак заяви, че той и неговият екип ще направят всичко възможно, за да влезе отбора по възможно най-добрия начин в турнира.

Германците ще изиграят през март контроли срещу отборите на Перу и Белгия, но самият Флик уточни, че истинската подготовка за европейското първенство ще стартира през септември и призова за смирение.

"На този етап не посочвам европейската титла като цел. Можем само да гарантираме, че ще направим всичко, за да влезем в турнира подготвени по най-добрия начин. Разбира се, че спортуваме, за да бъдем успешни. И като цяло имам високи цели. Но малко смирение ни е от полза сега. Преди всичко трябва да изпълним основните си задачи", заяви бившият наставник на Байерн Мюнхен.

Немският специалист разкри, че сред избраниците му за мачовете през този месец няма да попаднат опитните Томас Мюлер и Илкай Гюндоган, но това не означава край на кариерите им в националния тим.

В тяхно отсъствие ролята на лидер на "Бундестима" трябва да бъде взета от някой от младите футболисти, сред които е и нападателят на Челси Кай Хаверц.

"Кай е изключителен футболист, много рефлексивен и много зрял в своята възраст. Нашата работа е да помогнем на тези играчи да направят следващата стъпка и да поемат отговорността в националния отбор", коментира Флик.

Накрая селекционерът на Германия заяви, че иска да вижда от своите играчи страстен футбол, който със сигурност би върнал настроението на феновете след провала на световното първенство в Катар .

"Най-важното е да играем добър футбол, страстен футбол. Когато феновете осъзнаят, че даваме всичко от себе си за Германия и играем с много сърце, настроението може бързо да се промени отново", завърши Ханзи Флик.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са големите победители на 95-ите награди "Оскар" (ОБЗОР)
Кои са големите победители на 95-ите награди "Оскар" (ОБЗОР)
Украинските сили все още удържат Бахмут
Украинските сили все още удържат Бахмут