НОВИНИ

Ханзи Флик защити решението на ФИФА да изключи Русия от плейофите за Мондиала в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:38, 22.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
ханзи флик защити решението фифа изключи русия плейофите мондиала катар
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Германия Ханзи Флик определи като правилно решението на ФИФА да изключи отбора на Русия от плейофите за класиране на Световното първенство в Катар 2022.

Футболната централа отне шанса на "Сборная" да се бори за участие на Мондиала във връзка със санкциите за всички руски спортисти заради войната в Украйна.

Пред списание "Щерн" Флик защити мотивите на ФИФА, макар да призна, че съчувства на руските и белоруските състезатели, тъй като "това е войната на Путин, а не тяхната".

Бившият наставник на Байерн (Мюнхен) не пропусна да коментира и темата с предстоящото домакинство на Световното първенство в Катар, заявявайки че трябва да се мисли по-рано кои страни получават правото да организират подобни форуми.

"Не може само да се гонят пари. Имахме световно първенство в Русия, Олимпийски игри в Пекин, през ноември идва и Мондиалът в Катар - и винаги има много критики. Ето защо казвам, че трябва да се мисли по-рано на кои държави се дават домакинствата на големи първенства и да има ясни критерии", сподели селекционерът на "Бундестима".

Германците, които вече си осигуриха квота за Световното първенство в Катар ще изиграят през март две контроли, като на 26 март (четвъртък) приемат отбора на Израел в Зинсхайм, а три дни по-късно гостуват на Нидерландия в Амстердам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Петя на моята Петя" спечели наградата на публиката на фестивала в Рим
"Петя на моята Петя" спечели наградата на публиката на фестивала в Рим
Главният редактор на "Новая газета" продава Нобеловия си медал за мир в помощ на бежанците от Украйна
Главният редактор на "Новая газета" продава Нобеловия си медал за мир в помощ на бежанците от Украйна