НОВИНИ

Хърватия победи Турция в балканското дерби от европейските квалификации

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:54, 28.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
хърватия удари турция балканското дерби европейските квалификации
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Хърватия записа първата си победа в квалификациите по пътя към Евро 2024, след като надигра с 2:0 като гост състава на Турция в балканското дерби от група D.

На стадиона в северозападния град Бурса и двата гола за "ватрените" реализира футболистът на Челси Матео Ковачич още преди почивката.

Преди да дойдат неговите попадения обаче домакините от Турция бяха по-добри на терена, като в началните минути единствено добрите намеси на вратаря Доминик Ливакович запазиха нулевото равенство.

Така се стигна до 20-а минута, когато при една от първите си възможности хърватите откриха резултата, след като с малко късмет топката се оказа в Матео Ковачич, който с удар от точката за изпълнение на дузпата беше точен за 1:0.

В заключителните секунди на първата част отново Ковачич беше в прегръдките на своите съотборници, като този път той се разписа при добавка след изстрел на Марио Пашалич.

След почивката атаки не липсваха и към двете врати, но бронзовите медалисти от последното световно първенство използваха по-големия си опит, за да ограничат до минимум шансовете пред своя съперник и заслужено Лука Модрич и компания се поздравиха с крайния успех.

Победата изкачи Хърватия на първото място в тази група D, като "шахматистите" имат 4 точки, колкото и вторият Уелс, но футболистите на Златко Далич са с по-добра голова разлика. Съставът на Турция пък заема 3-та място с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво се случи в европейските квалификации на 28 март (ОБЗОР)
Какво се случи в европейските квалификации на 28 март (ОБЗОР)
Шотландия шокира Испания пред пълните трибуни на "Хемпдън Парк" и оглави подреждането в група А
Шотландия шокира Испания пред пълните трибуни на "Хемпдън Парк" и оглави подреждането в група А