НОВИНИ

Христо Стоичков с предложение как да бъде почетен Диего Марадона по време на Мондиала в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:51, 02.04.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
христо стоичков включва инициатива борбата диабета
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю за аржентинската телевизия "TyC Sports", в което направи предложение как да бъде отдадена почит на друга легендарна футболна фигура Диего Армандо Марадона по време на Световното първенство в Катар.

Бившият играч на ЦСКА и Барселона смята, че в десетата минута на всички двубои по време на Мондиала зрителите по трибуните могат да ръкопляскат в знак на почит към аржентинеца.

"Нека в десетата минута на всеки мач да има аплодисменти за Марадона. Диего в момента е на по-добро място. Той нямаше приятели, имаше хора около него, които го използваха", заяви Стоичков.

Световното първенство в Катар ще бъде първото след кончината на Диего, който си отиде от този свят през ноември 2020 година.

Като футболист Марадона участва на четири поредни световни първенства между 1982 и 1994 година, като на шампионата през 1986 година в Мексико той изведе "гаучосите" и до световната титла, а освен това беше избран и за най-добър играч в турнира.

През 2010 година в ЮАР пък Марадона беше в ролята на селекционер на своята страна, но тогава аржентинците бяха спрени в четвъртфиналите след загуба с 0:4 от Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни понижение на температурите
Очаква ни понижение на температурите
Политици и журналисти са част от кампания за насърчаване на детското четене
Политици и журналисти са част от кампания за насърчаване на детското четене