НОВИНИ

И слънце, и дъжд в четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 04.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

След необичайно студеното за началото на месец май време тази сутрин, днес максималните температури се повишиха съществено в сравнение с вчера - 26 градуса във Видин, 24° в Русе, в София 19°.

До сутринта облачността в цялата страна, с изключение на Североизточна България, ще намалее. Минималните температури утре ще са между 5° и 10°, а максималните - между 19° и 24°, по Черноморието - между 15° и 17°. Преди обяд над Западна и Централна България ще е слънчево, но през втората половина на деня на места, главно в планинските райони, отново ще има превалявания, придружени и от гръмотевици. Вятърът ще е умерен, от изток-североизток.

Превалявания ще има утре и на морския бряг. Вятърът ще е умерен, от североизток, а вълнението на морето ще е слабо.

И в планините в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има слаби валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици, а по-най-високите части ще превалява сняг. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток.

Под влияние на африкански циклон към Централното Средиземноморие с южен вятър ще пренася по-топъл въздух, с концентрация на прах от Сахара. Ще се повишат температурите и на Балканите, особено в западната половина от полуострова.

У нас, в празничния петък, 6 май, максималните температури ще бъдат от 16° в източните райони до 26° в западните. Ще преобладава слънчево време, а следобедни валежи и гръмотевици ще има главно в Западна България. В събота и неделя ще е предимно слънчево, но отново не са изключени изолирани валежи, на повече места през първия ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП се обяви за въвеждане на общо зарядно устройство
ЕП се обяви за въвеждане на общо зарядно устройство
Григор Димитров даде само три гейма на Шварцман по пътя си към 1/8-финалите в Мадрид
Григор Димитров даде само три гейма на Шварцман по пътя си към 1/8-финалите в Мадрид