НОВИНИ

И утре ще е облачно в някои части на страната

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 30.04.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 17° и 22°, в Югоизточна България между 14° и 16°, в София – около 17°. Ще бъде облачно и на много места ще има валежи от дъжд, в източните райони - значителни по количество. Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток.

През нощта валежите ще отслабват и на места временно ще спрат. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°.

Утре облачното време ще се задържи, като в следобедните часове на места, главно в планинските райони, отново ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 17° и 24°, в София – около 18°.

По Черноморието утре ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Максималните температури там ще са между 15° и 18°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

И в планините ще е с валежи, главно в следобедните часове. Очакват се и гръмотевици. Ще бъде и ветровито. Ще духа до умерен източен вятър, в Рила и Пирин от юг-югоизток. Максималните температури слабо ще се повишат и в курортите се очакват между 8 и 11 градуса.

И към времето на Балканите - Над западната половина от полуострова облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. На изток облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали слаб дъжд.

У нас в четвъртък краткотрайни валежи и гръмотевици ще има главно в североизточните и югозападните райони. И в петък на много места ще превали и прегърми, има повишена вероятност на места явленията да са интензивни, а температурите ще се понижат. Облачно и дъждовно ще се задържи до неделя, когато ще има повече слънчеви часове, а температурите слабо ще се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев: Служебното правителство няма да участва в политически страсти
Главчев: Служебното правителство няма да участва в политически страсти
Бюджетната комисия прие забраната за реклама на хазарт в медиите
Бюджетната комисия прие забраната за реклама на хазарт в медиите