НОВИНИ

Главчев: Служебното правителство няма да участва в политически страсти

Димитър Главчев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 30.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Едва два дни са минали от Страстната седмица, а аз мога вече да ви изредя няколко събития с наше участие. Ще започна с вчерашната ми среща с посланиците на Украйна и Германия. Те ми връчиха покана за участие в конференция в Брюксел на 11 и 12 юни. Тя е свързана с възстановяването на Украйна след руската агресия. Потвърдихме нашите възможности за участие в тази конференция, по-специално в енергийната, пътната инфраструктура и изграждането на жилища. Имам намерение в делегацията да има и представители на българския бизнес. Това каза служебният премиер Димитър Главчев преди редовното заседания на Министерски съвет днес.

Като второ важно събитие, служебният премиер Главчев отбеляза своето участие в изтеглянето на номерата на машините, които ще бъдат в изборния процес.

"Второ събитие беше съвместно с министъра на електронното управление г-н Мундров. Вчера участвахме в изтеглянето на номерата на машините, които ще бъдат в изборния процес. Самото теглене се извърши в условията на пълна прозрачност, с което искаме да покажем, че и самите избори ще бъдат такива. Това е основната ни задача", каза още Главчев.

Димитър Главчев обясни, че срещата му с религиозните общности преди дни е пример за това как да съжителстват представители на различни религии в една държава.

"Третото събитие е срещата ни с религиозните общности. По време на срещата се обединихме около тезата, че функционирането на тази комисия е международен пример как трябва да съжителстват представители на различни религии заедно", коментира служебният премиер.

Снимки: БТА

Главчев призова за смирение и добродетел и отбеляза, че служебното правителство няма да влиза в "никакви политически страсти".

"Днес е Велики вторник, ден, в който трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети на политиците, само ще кажа, че служебното правителство няма да влиза в никакви страсти и ще си върши работата на високи обороти".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по отбрана ратифицира промяна в договора за F-16
Комисията по отбрана ратифицира промяна в договора за F-16
И утре ще е облачно в някои части на страната
И утре ще е облачно в някои части на страната