НОВИНИ

Испания потегля към Евро 2024 с нови амбиции и нов селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:00, 25.03.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
испания потегля евро 2024 амбиции нов селекционер
Слушай новината

Време е за третия ден от квалификациите за Евро 2024, в който ще се изиграят всички останали двубои от първия кръг, а погледите несъмнено ще бъдат насочени към група А, където Испания приема Норвегия.

За "Ла Фурия Роха" това ще бъде ново начало след провала на световното първенство в Катар и раздялата с Луис Енрике, който беше заменен от Луис де ла Фуенте.

Безспорно назначението на 61-годишния бивш играч на Атлетик Билбао беше най-голямата новина около испанския национален отбор през последните месеци. Испанският специалист си изгради име като селекционер на част от младежките селекции на Испания, като с две от тях дори стигна и до европейските титли през 2015 и 2019 година.

Любопитното е, че в тези шампионски селекции личат имената на футболисти като Дани Себайос, Родри, Дани Олмо, Микел Оаярсабал и Фабиан Руис, които и сега са сред повиканите в състава на "Ла Фурия".

Първият тест за новия наставник на Испания пък ще бъде домакинството на "Естадио де ла Роселеада" в Малага срещу Норвегия. "Викингите" ще бъдат без своята голова машина Ерлинг Холанд, но въпреки това изобщо не биват да бъдат подценявани, тъй като ще са пределно мотивирани да направят добър старт на кампанията си, в която ще се стремят към първо класиране на голямо първенство от Евро 2000 насам.

В другата среща от тази група пък Шотландия, която ще се стреми към второ поредно участие на европейско първенство приема тима на Кипър.

Своя поход към Евро 2024 днес започва и бронзовият медалист от Мондиала в Катар Хърватия, който посреща у дома тима на Уелс, който е вече без голямата си звезда Гарет Бейл, който спря с футбола в началото на тази година.

В другия двубой от този поток Армения посреща тима на Турция, а предвид и наличието на състава на Латвия тази група D се очертава като една от най-равностойните.

Един от редовните участници на големи първенства в последните години Швейцария също открива своята квалификационна кампания по пътя към Евро 2024 днес с гостуване на Беларус.

Ето ги и всички мачове от програмата за 25 март в европейските квалификации:

Шотландия - Кипър

Армения - Турция

Беларус - Швейцария

Израел - Косово

Андора - Румъния

Испания - Норвегия

Хърватия - Уелс

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едно от най-старите училища в София отбелязва своята 125-а годишнина
Едно от най-старите училища в София отбелязва своята 125-а годишнина
Пожарът в района на Валенсия все още не е овладян
Пожарът в района на Валенсия все още не е овладян