НОВИНИ

Ивайло Петев след историческия погром: Срам и безотговорност, аз съм първия виновник за това

"Ако всеки един се чувства по начина, по който аз се чувствам, мисля, че това няма да се повтори", коментира още старши треньорът на Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:44, 06.10.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
ивайло петев историческия погром срам безотговорност съм първия виновник
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев пое отговорността за разгромната загуба с 1:7 като гост на датския Нордселенад в мач от турнира Лига на конференциите.

Поражението за "орлите" имаше и историческа стойност, тъй като е най-тежкото за тях в евротурнирите, а освен това те за пръв път допуснаха и 7 гола в своята врата в международна среща.

Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа

Очаквано Петев трудно намираше думи да опише видяното на стадиона във Фарум, описвайки продукцията на своя тим като "една голяма безотговорност".

"До това поражение се стигна се на базата на това, което показахме в самия мач. Начинът, по който допуснахме пет или шест от седемте гола, това е един детски начин, който аз не мога да си го обясня. Една голяма безотговорност. Мога да се извиня на всички хора, които обичат нашия клуб. Като старши треньор поемам отговорност и съм първия виновник за това нещо. Във всеки официален мач, по този начин да допускаш 1, 2, 3, 4, 5 гола, нямам отговор. Безотговорно отношение и като треньор на Лудогорец ме е толкова срам, че не мога да опиша", започна наставникът на разградчани.

Българският специалист коментира още, че неговият тим е допуснал твърде много грешки и изрази надежда, че това представяне няма да се повтори в бъдеще.

"Все едно играхме срещу Манчестър Сити днес. Може би за първи път в кариерата си коментирам такъв мач. Разбирам да са те разбили от игра и да са създали 100 положения. Нова грешка, нова грешка и е много трудно. След 4:1 имахме 20 минути инициативата, сбъркахме за пореден път. Накрая бяхме неузнаваеми. Със смените станахме по-слаби", заяви Ивайло Петев.

"Може би тази загуба ще ни дойде отрезвително. Това не се случва всеки ден и всеки трябва да понесе отговорност. Срам и безотговорност. Ако всеки един се чувства по начина, по който аз се чувствам, мисля, че това няма да се повтори", завърши треньорът на Лудогорец.

Капитанът на Лудгорец Бърнард Текпетей също призна, че футболистите са засрамени от представянето си и поднесе своите извинения на феновете.

"Чувстваме се засрамени от начина, по който играхме, от головете, които допуснахме. Извиняваме се на феновете и на всички, това не е Лудогорец. Като капитан и част от отбора се извинявам. Трябва да поемем отговорност и да сме заедно", сподели ганайското крило.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи на някои места - вижте къде
Валежи на някои места - вижте къде
Ливърпул срази Унион Сен Жилоа за втори пореден успех в Лига Европа, Рома и Леверкузен също продължават по план
Ливърпул срази Унион Сен Жилоа за втори пореден успех в Лига Европа, Рома и Леверкузен също продължават по план