НОВИНИ

Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа

"Орлите" допуснаха поражение от вицешампиона на Дания Нордселанд с разгромното 1:7 като гост в мач от турнира Лига на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:53, 05.10.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
лудогорец преживя историчеки кошмар дания инкасира тежката загуба европа
Слушай новината

Отборът на Лудогорец допусна едно от най-срамните си поражения в европейските клубни турнири, губейки с 1:7 като гост на датския Нордселанд в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

За българския шампион това е исторически кошмар в Европа, тъй като никога до сега той не бе допускал 7 гола в един мач в международна надпревара. Предишният антирекорд за разградчани бяха шестте попадения, които те инкасираха като гости на Арсенал в Шампионската лига и у дома срещу Еспаньол в Лига Европа.

Тази вечер на стадион "Right to Dream Park" във Фарум футболистите на Ивайло Петев бяха тотално разбити от вицешампиона на Дания, който постигна най-изразителната си победа в евротурнирите, а броят на реализираните голове от "тигрите" можеше да бъде и още по-голям.

Мачът започна вихрено и още в откриващите 9 минути двата тима си размениха по един гол от дузпа, като Маркус Ингвартсен бе дал аванс на домакините още преди да са изминали и 120 секунди игра, но рожденикът Оливие Вердон възстанови равенството скоро след това.

С това обаче се изчерпаха и позитивните моменти за Лудогорец тази вечер във Фарум, тъй като в 11-ата минута кошмарна грешка на вратаря Серджио Падт позволи на Ибрахим Осман да отбележи за 2:1, връщайки преднината на Нордселанд.

По-добрата игра на домакините продължи и в 31-ата минута Йепе Тверсов се разписа с глава за 3:1, а секунди по-късно Бенямин Нигрен покачи на 4:1.

След почивката "тигрите" продължиха да се забавляват и в 68-ата минута резултатът стана 5:1 в тяхна полза след автогол на Сон, а седем по-късно Нигрен реализира второто си попадение в срещата за 6:1.

Крайното 7:1 оформи Кристиан Расмурсен малко преди края на редовното време на празна врата, за да подпечата официално най-тежката загуба на Лудогорец в европейските клубни турнири.

Капитанът на Лудогорец Бърнард Текпетей: Извиняваме се на феновете

Ивайло Петев след историческия погром: Срам и безотговорност, аз съм първия виновник за това

По същото време фаворитът в тази група "Н" Фенербахче срази с 2:1 като гост състава на Спартак Търнава и с пълен актив от 6 точки оглавява подреждането. Втори и трети са съответно Нордселанд и Лудогорец, като датчаните, разбира се, имат предимство след днешния разгром. Засега на дъното е Спартак Търнава без нито един спечелен пункт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десподов влезе от пейката и помогна на ПАОК да срази Айнтрахт Франкфурт в Лигата на конференциите
Десподов влезе от пейката и помогна на ПАОК да срази Айнтрахт Франкфурт в Лигата на конференциите
Саутгейт подкрепя кандидатурата на Великобритания и Ирландия за домакинство на Евро 2028
Саутгейт подкрепя кандидатурата на Великобритания и Ирландия за домакинство на Евро 2028