НОВИНИ

Ивайло Петев: Спартак Търнава е опитен отбор, но ние сме длъжни да победим

Преди медиите говори още и полякът Якуб Пьотровски.

ивайло петев изглеждаме поне същия начин четвъртък реванша астана
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:34, 20.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев очаква максимална концентрация и мобилизация от своите играчи за двубоя от група "H" на Лигата на конференциите срещу Спартак Търнава.

Мачът, който ще бъде първи и за двата тима в груповата фаза ще се играе в четвъртък (21 септември) от 19:45 ч. на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

"Противникът е достоен за уважение, отстрани Лех Познан и Днипро. Опитен отбор с опитни играчи, но ние сме длъжни да подходим максимално концентрирано и да победим. Силното оръжие на Спартак е бързата контраатака. В първенството Лудогорец си е най-големият противник сам на себе си. Като не подходим както трябва, сме уязвими да загубим точки. Утре съм сигурен, че концентрацията и мобилизацията ще бъдат на ниво", коментира Петев на брифинга преди мача.

Треньорът на разградчани не се притеснява, че в Спартак играе бившият футболист на Левски Роман Прохазка, който отлично познава обстановката в българския футбол.

"Прохазка сигурно ще даде информация на съперника, но в днешно време не е трудно да разузнаеш противника. Прохазка познава обстановката, играл е на нашия стадион, губил е на нашия стадион", каза Петев.

Българският специалист говори още и за кадровите проблеми в състава на Лудогорец, разкривайки, че до края на месеца се очаква Квадво Дуа и Антон Недялков да подновят тренировки с отбора.

"Най-близо до завръщане от контузените са Квадво Дуа и Антон Недялков, които ще започнат да тренират до края на месеца. Марсел Хайстер няма да е на разположение за утре. Сонко Сундберг имаше възпаление отзад в крака и поради тази причина не игра с Ботев Пловдив, Иван Йорданов също имаше проблем и с медицинския щаб преценихме да не са в групата", завърши Ивайло Петев.

Пред медиите говори още и полският полузащитник на "орлите" Якуб Пьотровски, който заяви, че отборът е готов психически и физически за двубоя в четвъртък вечер срещу словашкия тим.

"Готови сме психически и физически. Трябва да бъдем концентрирани и да покажем добра игра. Малко отбори побеждават Аякс като гост, това е голямо постижение за Лудогорец. Показахме, че може да се противопоставим на такъв голям отбор. Щастлив съм, че помагам на отбора с голове и асистенции, но най-важното е отборът да побеждава", заяви Пьотровски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 партии и организации се присъединяват към „БСП за България“ за изборите в София
8 партии и организации се присъединяват към „БСП за България“ за изборите в София
Властите в Тунис са задържали над 2500 мигранти при мащабна акция
Властите в Тунис са задържали над 2500 мигранти при мащабна акция