НОВИНИ

Ивет Горанова: Щастлива съм от медала, липсата на увереност ми попречи за златото

ивет горанова щастлива съм медала липсата увереност попречи златото
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 24.06.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Щастлива, но не и доволна. Така у нас се завърна сребърната медалистка от Европейските игри в каратето – Ивет Горанова, която даде специално интервю за БНТ.

„Щастлива съм за този медал, но не и задоволена, защото винаги гоня най-високото място. Исках да спечеля златото, но реалността е, че преминах през наистина много труден период и само аз си знам колко ми струва този медал и какво ми костваше. Дадох всичко от себе си, може би ми липсваше малко увереност, която ми попречи да взема златото“, започна олимпийската ни шампионка от Токио 2020.

През последната година пропуснах много състезания, а през това време другите момичета ходиха по състезания и печелиха медали и трупаха опит. Чувствах, че съм излязла от състезателната ми форма, но успях да се върна на това ниво. Не си вярвах, че съм си върнала добрата форма. Противничката от финала е изключително опитна и всеки път с нея срещите са супер различни. Бях леко притеснена срещу нея. Може би това ми беше грешката, просто трябваше да се отпусна и да изляза да я бия“, каза Горанова.

„Чувствах се наистина добре на състезанието и си повярвах. Физически въобще не бях изморена и не се бях задъхала на нито една от срещите, което показва, че тялото ми е в много добра форма. Сега ще се опита да я задържа, за щото световното първенство за мен е доста по важно от Европейските игри. На световното трябва съм не на 100, а на 200 процента готова“, добави тя.

След загубата на финала, голямата цел пред Ивет е реванш от най-голямата и опонентка Анжелика Терлюга на световното първенство през есента.

„Тя няма световен медал, а аз нямам световна титла и двете ще отидем за едно и също нещо. Това пак ще бъде въпрос на нерви, на търпение и кой го иска повече“, категорична е спортистката ни.

„Истината е, че в началото на годината въобще не ми се занимаваше с карате. Беше ми безразлично това състезание, защото наистина се чувствах зле на тренировките, на турнирите, в които ходих, се чувствах зле физически и психически, контузии постоянно. Беше ми много трудно да се върна на татамито. През април месец си казах, че трябва да се върна и превключих в състезателен режим. Концентрирах се, влязох в много добра форма“, коментира Горанова.

Цялото интервю може да видите във видеото!

Автор Десислава Францова

Оператор Николай Балкански

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Боримиров пред БНТ: На този етап Левски си е в Сираков
Даниел Боримиров пред БНТ: На този етап Левски си е в Сираков
Кристалина Георгиева пред БНТ: Намираме се в обстановка на много голяма несигурност
Кристалина Георгиева пред БНТ: Намираме се в обстановка на много голяма несигурност