НОВИНИ

Иззеха над 300 кг нелегален тютюн в Столипиново, задържани са четирима

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 02.05.2020
Чете се за: 00:49 мин.

300 кг тютюн, машини за рязане и електронна везна откриха и иззеха полицейски служители от "Криминална полиция " на Шесто РУ от незаконен цех в Столипиново.

В спецакцията по линия "разпространение на безакцизни стоки" са задържани четирима души.

В късните часове на 01.05 полицейски служители са проверили частен адрес на улица "Донбас" 26 в кв. Столипиново. Имотът на посочения адрес е собственост на 48 годишна, криминално проявена жена, която живее заедно с 28 годишната си дъщеря.

В стая, обособена като производствено помещение, униформените установили двама мъже- работници- на 21 и 35 години, в момент на рязане на тютюневи листа.

Извършено е претърсване и изземване по реда на Наказателно - процесуалния кодекс и в условията на неотложност от къщата на жената са иззети 300 кг тютюн на листа, 20 кг ситно нарязана листна маса- готова продукция, машина за рязане на листната маса и електронна везна.

Четиририте лица са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР за извършено престъпление по чл 234 от НК, а по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на проверки, автопатрул на районното управление спрял на улица
"Острез" в квартала, водач на микробус "Форд Транзит". Униформените установили, че в превозното средство 26 годишен мъж, който няма предишни нарушения, съхранява 284 кг прахообразна маса с мирис на тютюн.

Откритата маса е иззета, а по случая е започната проверка за събиране на достатъчно данни за извършено престъпление. Още една проверка по линия разпространение на безакцизни стоки е започната същия ден. От адрес на 48 годишна жителка на квартала е иззет килограм тютюн и саморъчно свити цигари.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърта жертва на COVID-19 в Благоевградска област
Четвърта жертва на COVID-19 в Благоевградска област
На Витоша вече допускат за разходки
На Витоша вече допускат за разходки