НОВИНИ

Джани Инфантино: Трябва да избягваме популизма и демагогията

"Трябва да се придържаме към нашите ценности, които са били в основата на нашата история за повече от сто години", коментира той

джани инфантино европейски шампиони две години също било удачно
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:41, 15.10.2023
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортът е мощен инструмент за обединяване на хората, затова е изключително важно да запазим неговите ценности и да избягваме популистки лозунги. Това заяви ръководителят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино по време на сесия на Международния олимпийски комитет (МОК) в Мумбай (Индия).

Това е време на разединение и изключителна агресия по света и се нуждаем от начини да обединим хората. И няма по-силен инструмент за това от спорта. Трябва да защитим автономията на спорта, неговата политическа неутралност и ценности. Ето защо е особено важно в днешния разделен свят по време на всички състезания, не само по време на Олимпийските игри, да обединим хората и да дадем своя принос към тази кауза“, каза Инфантино.

Разбира се, има трудни решения, но ние трябва да поставим ценностите на спорта в челните редици на всичко. Така че трябва да избягваме популизма и демагогията, да се придържаме към нашите ценности, които са били в основата на нашата история за повече от сто години- уважение, толерантност, недискриминация и единство", дори когато не е лесно. Трябва да направим това, особено за младите спортисти и тяхното бъдеще. Ако не сме единни, как тогава да призовем света да това?“, добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордно висока цена на българския мед: 22 лева за буркан отчитат пчеларите
Рекордно висока цена на българския мед: 22 лева за буркан отчитат пчеларите
Жители на Сливен излязоха на протест заради изграждането на водния цикъл
Жители на Сливен излязоха на протест заради изграждането на водния цикъл