НОВИНИ

Какво да очакваме от Алберт Попов и Радослав Янков през новия зимен сезон

Алберт Попов и Радослав Янков говорят за целите и очакванията си от новия зимен сезон пред камерата на БНТ

очакваме алберт попов радослав янков новия зимен сезон
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 03.12.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Нов сезон, нови очаквания и две специални домакинства на стартове от Световни купи в алпийските ски и в сноуборда. Това предстои за двамата ни най-добри състезатели в тези спортове - Алберт Попов и Радослав Янков.

"Добре се чувствам, подготовката мина добре. Началото беше тегаво, защото нямаше сняг в Европа. Следващата седмица заминаваме за първите стартове Италия", каза Радослав Янков.

"На едно много добро ниво съм физически и психически съм. Надявам се за следващите стартове да напаснем нещата", каза и Попов.

Сезонът за Алберт вече стартира и то успешно с 10-о място в Гургел, Австрия. Новoст при него сега е изцяло българският екип, на който ще разчита.

"Сега усещам една енергия. Всеки един от нас иска да даде максимума от себе си и да успее отбора", сподели Попов.

Първото състезание за Радо Янков ще бъде Световната купа в Кареца на 14 декември - старт, който БНТ ще излъчи пряко. Сноубордистът е категоричен, че този сезон трябва да бъде по-силен за него на фона на формата, в която се намира.

"Определено съм по-добре физически, надявам се да имаме добри условия, писти и да успея да направя потенциала, който имам", каза Янков.

За ски федерацията ни предстоящата зима ще бъде по-специална, тъй като за първи път страната ни ще бъде домакин в един сезон на стартове от Световните купи и в ските, и в сноуборда. Две състезания в коронната дисциплина на Радо Янков - параления слалом, ще има през януари в Пампоро, а през февруари в Банско ще бъдат най-добрите скиори при алпийците заедно с Алберт Попов.

"Моите очаквания винаги са се покачвали спрямо класиранията, които съм направил досега. Миналата година записах трето място в Америка, мечтая за по-добри класирания. Пожелавам си да съм здрав, във форма и с хубави резултати занапред", каза най-добрият ни скиор.

Янков е категоричен, че предпочита да не си поставя високи цели, а по-скоро да наблегне на работа, която да донесе резултати.

"Не обичам да си поставям очаквания. Състезанието в Пампорово ще бъде с най-голямо напрежение, като домашно. Ще се опитам да си подобря класирането от миналата година, дано тази година да се кача на подиума, Дай боже да е в Пампорово", заяви сноубордистът ни.

Освен зимните спортове и любовта към тях, има и още едно специално нещо, което обединява Алберт и Радо. И двамата вече намират мотивация в своите дечица.

"На мен ми носи спокойствие, радост, вярвам, че ми дава сили. Чувствам се горд, като млад татко", сподели Алберт Попов.

"По-специална мотивация ми дава детето. Хубаво е, когато се сещам за нея. Това те мотивира да се бориш и успяваш", каза и Радослав Янков.

Автор: Десислава Францова

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА при мъжете и Локомотив Сф при жените са държавни шампиони по бокс отборно
ЦСКА при мъжете и Локомотив Сф при жените са държавни шампиони по бокс отборно
Петима български плувци ще участват на европейско първенство в малък басейн
Петима български плувци ще участват на европейско първенство в малък басейн