НОВИНИ

Какво предстои за Левски след доброто представяне в Европа?

предстои левски доброто представяне европа
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 03.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски беше близо до обетованата земя и влизането в групите на европейски клубен турни. "Сините" бяха само на 90 минути от възможността да си осигури мачове на високо ниво на Коледа.

На последното стъпало обаче родният тим бе спрян от германския Айнтрахт Франкфурт, а причините за това може да открием на две места - в класата на "орлите" и бюджетът, с който разполага клубът.

Левски се сблъска с тази реалност челно и бе подложен на тотален натиск от германците от 1-ата до 85-ата минута в мача им на "Дойче Банк Парк" и въпреки сърцатата игра на момчетата на Николай Костов всичко освен победа за Айнтрахт щеше да е изненада и "плод на момент", а не футболна логика.

За "сините" самото достигане до плейофите до Лигата на конференциите е успех и именно заради това настроението в отбора след отпадането се задържа по-скоро позитивно.

По-голямата победа за Левски от това приключение в евротурнирите обаче бе, че феновете отново застанаха зад отбора. Привържениците отново пълнеха стадиона и следваха любимците си при гостуванията. "Сините" отново възпламениха искрата на тези по трибуните, а ако не беше така, едва ли 200 души от всички краища на Германия и дори хора от Австрия и Франция щяха да се редят с часове на опашка за билети във Франкфурт.

Сега Левски се завръща към родната футболна действителност и ще се надява в нея да пренесе ентусиазма от Лигата на конференциите. Старши треньорът Николай Костов постави за цел пред отбора спечелването на титлата в Първа лига, а с показаното дотук "сините" загатват, че могат да бъдат сериозен претендент за златните медали в българското първенство.

Дали това обаче е реално поставената цел? Отговорът на този въпрос по всяка вероятност ще разберем до края на календарната година.

Автор: Радостин Любомиров

Целия материал гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна поставят улични шахти със заключващи устройства, за да спрат кражбите, проблемите обаче остават
Във Варна поставят улични шахти със заключващи устройства, за да спрат кражбите, проблемите обаче остават
Добра новина за жителите на 6 села в Благоевградско - изграждат важен мост след месеци чакане
Добра новина за жителите на 6 села в Благоевградско - изграждат важен мост след месеци чакане