НОВИНИ

Карлос Алкарас продължава със защитата на титлата в Маями, Рууд отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 27.03.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
алкарас записа победа номер 100 турнирите atp
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Маями, след като в среща от третия кръг надигра в два сета сърбина Душан Лайович.

Алкарас се наложи с 6:0, 7:6(5) за малко повече от час и половина игра и по този начин запази надеждите си за "Слънчев дубъл", след като преди седмица той вдигна титлата и на другия Мастърс в САЩ в Индиън Уелс.

След безупречния първи сет във втория лидерът в световната ранглиста показа известни колебания, след като допусна да бъде пробит, сервирайки за мача при 5:4 в своя полза. Все пак Карлос успя да се събере и сложи точка на спора в мача след успех в тайбрека със 7-5 точки.

В спор за място на четвъртфиналите пък испанецът ще се изправи срещу американеца Томи Пол, който елиминира с 6:3, 7:5 Алехандро Давидович Фокина.

Напред към следващата фаза продължава и руснакът Даниил Медведев, който спечели служебно срещу словака Алекс Молчан, който се оттегли от турнира. В следващия кръг Медведев ще срещне победителя от мача между Куентен Алис и Макензи Макдоналд.

Изненадата на вчерашния ден пък поднесе нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп, който осъществи пълен обрат срещу поставения под №3 Каспер Рууд и го надигра с 3:6, 6:4, 6:4. По този начин Ван де Зандсхулп си уреди мач в осминафиналите срещу финландеца Емил Руусувуори, който пък се справи с Таро Даниел след 6:3, 7:6(3).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юношите до 18 години завършиха наравно с Полша във втората контрола
Юношите до 18 години завършиха наравно с Полша във втората контрола
Надя Тончева остава начело в класирането на европейското по шахмат за девойки до 18 години
Надя Тончева остава начело в класирането на европейското по шахмат за девойки до 18 години