НОВИНИ

Кирил Десподов с две асистенции за измъчена победа на ПАОК в квалификациите за Шампионската лига

Българският национал започна като титуляр и бе заменен в 68-та минута от танзаниеца Али Самата.

ПАОК
Снимка: X / @PAOK_FC
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:35, 24.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

С три гола с глава на своите централни защитници гръцкият шампион ПАОК се наложи с 3:2 над босненския Борац в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Кирил Десподов започна като титуляр в срещата и помогна за успеха с две асистенции. Българският национал бе заменен в 68-та минута от танзаниеца Али Самата.

ПАОК изигра доста нервен мач, явно понеже беше първи официален за тях през това лято. Все пак гръцкият шампион имаше късмета да поведе в мача, когато Константинос Кулиеракис прати топката в мрежата със силен удар с глава при центриране от корнер на българина в 17-та минута.

Само четири минути по-късно Кулериакис предизвика дузпа след неправилна комуникация с Хуан Састре и вратаря Доминик Котарски и така гостите изравниха в 22-та минута, като Себастиан Ерера прати хърватина в другия ъгъл.

Кулиеракис обаче се реваншира за грешката си в 39-та минута, когато се възползва от нестабилното спасяване на Дамян Шишковски при шут на Магомед Оздоев и с глава отбеляза 2:1 с втория си гол с глава.

Босненците не се предадоха и до полувремето отново върнаха равновесието. Давид Вукович открадна топката от Тайсън, обърна се към Йово Лукич, който подаде топката на Енвер Кулашин, преодолял вратаря отдясно за 2:2 в третата минута на добавеното време на първата част.

След почивката ПАОК вдигна темпото, но голови ситуации от игра не се получиха. 6 минути след началото на втoрото полувреме обаче "Тумба" отново избухна. Другият централен бранител Уилям Трост-Еконг пак след подаване от ъглов удар на Десподов донесе успеха на тима на Разван Луческу с 3:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: Почти през цялата среща контролирахме играта
Георги Дерменджиев: Почти през цялата среща контролирахме играта
Мира Андреева крачи смело към полуфиналите на турнира по тенис в Яш
Мира Андреева крачи смело към полуфиналите на турнира по тенис в Яш