НОВИНИ

Кметът на Перник: Многопрофилната болница от много време страда от липса на кадри

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 03.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В Перник има две болници, в които се лекуват болни от COVID - това са белодробната, в която няма свободни легла, и многопрофилната, в която в момента има 17 свободни легла. И в двете болници има много добри специалисти, коментира в студиото на "Денят започва" кметът на Перник Станислав Владимиров.

"За съжаление, многопрофилната ни болница от много време страда от липсата на кадри. Това е доста сериозен проблем. Някои казват, че близостта до София изсмуква добрите специалисти, но за мен този проблем е като в цялата страната - основният проблем на многопрофилната ни болница е липсата на кадри. В белодробната болница, обаче, работят едни от най-добрите пулмолози в България, затова там се лекуват най-тежко болните. Хубавата новина е, че те се справят и лечението е успешно", увери той.

Перник се оказа първият град, който затвори заведенията като мярка срещу разпространението на коронавируса.

"Със сигурност съм си навлякъл гнева на някого. Това не е първото тежко решение, което взимаме. В началото на годината заради водната криза, пак по препоръка на здравните власти, се наложи да отменим фестивала Сурва - най-големият зимен фестивал в Европа. Когато експертите дадат своите препоръки, няма как да не се съобразим с тях", допълни Владимиров.

Какво още каза кметът на Перник - вижте във видеото.

Гледате повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марадона е настанен в болница
Марадона е настанен в болница
Министър Вълчев: Обсъжда се вариант за разредено присъствие на учениците от 8 до 12 клас
Министър Вълчев: Обсъжда се вариант за разредено присъствие на учениците от 8 до 12 клас